Кметът на Неделино: Пред епидемия сме!

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

От седмица Неделино е на воден режим и градът е пред епидемия, заяви кметът на общината Стоян Беширов. Реката в града почти е пресъхнала, като по нея текат само отпадъчните води.
„Неделино няма канализация и пречиствателна станция, носи се и силна миризма. Дано Господ ни помогне да завали дъжд, защото става много страшно”, каза Беширов. От една седмица положението в родопския град вече е нетърпимо и водата не достига, водохранилищата са празни.

По думите на кмета, няма как и откъде и с водоноски да се кара вода, защото в района вече няма водни запаси. Водата в града се пуска за по няколко часа в различни райони и има заповед да не се използва за поливане, а само за битови нужди.

Кметът на Неделино е категоричен, че за първа година положението е толкова тежко. Водните количества във вододайната зона в село Крайна са намалели, количествата и на други извори са пресъхнали, тъй като повече от месец в района не е падала капка дъжд.

Стоян Беширов отбеляза, че през последните години ръководствата на общината е трябвало да изготвят проекти за канализация и пречиствателна станция, защото липсата им сега дава изключително голямо отражение върху общината и вече трябва да се бият дълбоки сондажи, за да се търсят водни запаси. /БЛИЦ