Карта на небето видимо в момента над нас

13
Добави коментар
lalchev
lalchev

Карти на небето, в момента над нас, с точните позиции на Луната, звездите, съзвездията и планетите. Изобразени са имената на планетите, звездите, съзвездията и посоките на света.

На картите може да види, в кое съзвездие се намира Луната в момента и настоящите подредба и групи, които се образуват между планетите, Луната и съзвездията. Ако луната е видима в момента, ще бъде изобрзена с настоящата фаза на луната, и позиция й на небето в момента.

Часовете и датите на картите са в Източно-Европейско Време (EET – East European Time или GMT +02:00) и съответсват на часовото време в България.

На първата карта север е надолу.

Небесна карта 1: Съзвездия, звезди, планети и Луната, видими в момента в небето над България.

Линковете под небесната карта генерират изображение на небето в момента над други градове по света, с други географски координати.

Друг вариант на карта на видимото над нас небе и космос, със съзвездията, планетите и Луната. На тази карта географските посоки са обратно на горната небесна карта. Север е нагоре.

Небесна карта 2: Съзвездия, звезди, планети и Луната, видими в момента в небето над България.

Следващите линкове генерират изображение на небето в момента над други градове по света, с други географски координати.

Изображениета се обновяват при презареждане на страницата според настоящите дата, час, позиции на Земята, Луната, планетите, звездите и съзвездията, видими от избрания географски район.

– Източници: WUnderground и Astro Viewer на Dirk Matussek.

Препоръчайте тази страница