Езикът издава здравословното ни състояние

16
Добави коментар
theones
theones

Езикът издава здравословното ни състояние

авг 22, 2013
Здраве

0

Човешкият организъм е една цялостна и единна система. Дейността на всички органи в него, са взаимосвързани и взаимообусловени. Поради тази причина, много често един орган и неговото състояние, може да покаже състоянието на друг. Нагледен пример за това е езика. Неговото състояние и вид, могат да издадат какво е състоянието на други органи, които са вътре в нашия организъм, и няма как да видим, освен чрез преглед с подходящ апарат. Не случайно, наричат езикът огледало на тялото. Ако се вгледаме в него, може много да разберем за здравословното си състояние. Именно поради това, трябва по-честичко да се вглеждаме в него. Той може да ни насочи дали здравето ни е както трябва или има някакви отклонения в него.

Да започнем от  цвета на езика. Когато всички органи, включително и езика са здрави, цвета на този орган е леко розово-червеникав. Всички останали отклонения в цвета, говорят за наличието на проблем. Ако цветът на езика е с жълтеникав оттенък, означава че вероятно има някакви проблеми с жлъчката и черния дроб. Тук вредно влияние оказват токсините в тялото. Черният дроб е този, който се бори с тях. Затова се замислете за евентуално изчистване от токсините. Намалете алкохола, мазната храна и увеличете приема на фрешове и най-вече вода.

Когато цвета на езика е яркочервен, най-вероятно става дума за настинка, пневмония или проблеми с белите дробове. Когато цвета на този орган е блед, това може да говори за налична анемия в организма. Ако има по езика кафеникави налепи, вероятно става дума за проблеми със стомаха и със стомашно-чревния тракт, като цяло.

Какъвто и да е цвета на езика, ако забележите някакви отклонения в него, задължително трябва да посетите лекар. Само той може да установи дали има някакви отклонения в тялото и какви са те точно. Предприемането на някакви мерки, без знанието на лекаря могат да бъдат неуместни и опасни. От нас се изисква само да отделяме внимание на начина по който той изглежда, а мерките трябва да се взимат от компетентно лице.

Важно е да се уточни, че всяка част от езика, принципно съответства на определен орган в тялото.

Всяка част от повърхността на езика, отговаря за определен орган. Средната линия е линията на гръбначния стълб. Средната част от езика, съответства на стомаха и далака. Основата на езика съответства на червата. Крайната част на езика съответства  на органите, с които дишаме-белите дробове. По-голямата част от него и главно предната 1/3 от него е отредена за сърцето и сърдечно-съдовата система. Отделните страни на органа, с  който дъвчем и говорим, отговарят на бъбреците, отделителната система като цяло и черния дроб.   Налепите по езика, могат да кажат много ако можеха да говорят. Преди всичко обаче, те наклоняват везната в посока проблеми със стомаха и храносмилателната система, както и наличие на токсини в червата.

Затова, обръщайте внимание на езика си. Дори и само с вида си, той може да каже прекалено много. Внимателно следете неговото състояние и симптомите, които дава. Ако има отклонения от нормалния вид, задължително посетете лекар.

Hubavica.eu съветва: Здравето е преди всичко останало!

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Езикът издава здравословното ни състояние, 10.0 out of 10 based on 1 rating

tweet

Хималайската сол-дар от природата за здраве и тонус

При възпалено гърло, много мед и сок от лимони

Още от тази категория

Как да се грижим за…

яну 08, 2015
0

При настинка и…

дек 12, 2014
0

Щадете организма си…

ное 26, 2014
0