Как да разберем дали партньорът ни ни изневерява

32
Добави коментар

Изневерява ми, не ми изневерява, изневерява ми…

Това е един от въпросите, който гложди любопитството на множество двойки по света.

Само той леко да закъснее или тя да изглежда твърде уморена, и въображението на ревнивците започва да работи.

И все пак какви са истинските симптоми за изневярата, разказват специалисти психолози.

Експертите съветват, че подобни кръшкания е хубаво да се разбират, защото именно те подсказват, че нещо във връзката не върви както трябва и е време за промяна.

Не иска да говори за работата си

Ако партньорът ви напълно отказва да споделя какво се случва на служебното му място, това е признак, че иска да потули нещо.

Това е така, защото ако някакви срокове наистина го притискат и шефът го тормози, той ще изглежда уморен, няма да му се ходи на работа и всичко ще му е проблематично.

Честно казано, скучно ще е да се говори за работа, щом двама души са заедно, но другата крайност разкрива страх у партньора да не каже нещо, което не трябва.

Много хубаво не е на хубаво

Ако единият партньор изведнъж промени отношението си към другия. Обсипва го с подаръци или стане прекалено внимателен, това не е за хвалба.

Може би точно гузната съвест кара кръшкача да прекалява с любезностите.

Прекалено раздразнителни

Другата крайност също не води до нищо добро. Когато има угризения на съвестта, партньорът несъзнателно търси начин да хвърли вината върху половинката си (така че да не е само той виновен и лош и с лошото поведение на другия да оправдае собствената си изневяра).

По време на караниците често споменава за края на връзката, което означава, че може би иска да подготви другия за нещо, което вече е решил да направи.

Партньорът може да е раздразнителен и само когато е с настоящия си възлюбен.

Според експертите и това е знак, че нещо във връзката куца и ако наистина има друг(а), депресията може да е последствие от усилията и стреса, защото не е лесно да се поддържат две (три…) връзки.

Промяната

Още един важен симптом за изневяра е внезапната промяна в културните предпочитания на партньора.

Време е за притеснение, ако партньорът обича вече друг жанр музика и филми и всичко онова, което преди му е харесвало, вече не е така важно за него.

Всъщност това е влиянието на любовника(цата) му, което е породило желание в него (нея) да научи повече за онова, което той (тя) обича и харесва.

Решението

Изневярата е почти невъзможна във връзка, в която всичко е наред и въпреки че става въпрос за слабостта на единия от партньорите, част от отговорността е и на другия.

Дали изневярата ще означава край или възможност за отрезвяване, прощаване или даже сближаване, решението е индивидуално и трябва всеки сам да прецени.

Но с прошката трябва и да следва нещо различно, за да не се превърне тя само в ситуация, която отлага и протака очакваното.

източник: http://www.dnes.bg/article.php?cat=7&id=71596.

Можете да прочетете още:

7 мъжки грешки в леглото;

Най-секси тенисистките в света.