Затворник пропя срещу „Килърите 3“ 2 4396

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Затворник пропя срещу „Килърите 3“

24.08.2013 07:51 | Крими и Право

След като преди седмица съдът пусна от ареста Димитър Начков-Мароканеца (на снимката) и Борислав Николов-Кюлюма, вчера апелативните съдии ги върнаха обратно зад решетките. Снимка ЙОАНА ШАРАБОВА

Затворник пропял и станал ключов свидетел срещу бандата за мокри поръчки “Килърите 3”. Асен Китанов-Психото разкрил, че групата е отговорна за разстрелите на Теодор Неофитов-Ханс, Николай Христов-Хайо и Петър Крумов-Пупи. Това стана ясно днес в спецапелативния съд, където прокуратурата поиска арест за осемте задържани от “Килърите 3”.

Според обвинението босове на бандата били Милчо Петров-Чироза и 70-годишният Васил Василев-Бай Васо, баща на убития през 2008 г. в Перник Васил Арарски-Райко Кръвта. Любопитното в случая е, че в момента Психото излежава 13-годишна присъда за опита за убийство на Бай Васо. През 2008 г. той оцеля след стрелба на пътя между Перник и Батановци. Психото е осъден и за участие в наказателната бригада на Христофорос Аманатидис-Таки.

Психото не е единственият затворник, свидетелствал в полза на обвинението срещу “Килърите 3”. Серийният убиец Станислав Ангелов-Сиси и осъденият като негов съучастник Николай Николов-Шатката са основните прокурорски свидетели. Сиси сега изтърпява 30-годишна присъда за убийствата на трима младежи. Осъден е и на 18 години за разстрела на Хайо. Признат за виновен по делото като негов съучастник е Шатката.

Вчера защитата за пореден път се оплака, че част от обвинените за участие в “Килърите 3” са били защитени свидетели по делата срещу Сиси и Шатката, а останалите имали стари вражди с тях. Бай Васо обясни, че Психото му отмъщавал с показанията си, защото сега лежи заради него.

Срещу групата показания е дала и вдовицата на Хайо – Ирена Петрова. Тя посочила, че мъжът  е убит от Иван Цветков-Ванчето от “Килърите 3”. Преди години, когато делото срещу Сиси и Шатката за смъртта на Хайо се гледаше в съда в Перник, тя посочи като поръчител на разстрела му Бай Васо. Тогава доказателства не бяха събрани. Засега обвинения на “Килърите 3” са повдигнати само за убийството на Ханс. Тялото му бе открито преди седмица заровено край Перник. Интересно е, че след изчезването на Ханс през 2008 г. личната му карта, пистолетът и медальонът му бяха открити у Сиси. Съдът вчера изглежда видя достатъчно доказателства срещу “Килърите 3”, тъй като върна в ареста двама от четиримата пуснати от първоинстанционния съд. Извън ареста остават само Евгени Миленов-Пчелата и Мартин Николов-Джоркаеф.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти