Най-известните афродизиаци

12
Добави коментар
bobyd
bobyd

Вино

Една-две чаши вино могат да допринесат много към добрата романтична прелюдия. Виното помага на човека да се отпусне и стимулира сетивата му. Пиенето на вино може да бъде много еротично преживяване. Първо се насладете с поглед на цвета на напитката. След това приближете чашата до устните си и бавно опитайте виното. Все пак помнете, че прекалено много алкохол ще ви унесе за останалата част от вечерта. Умереното количество вино възбужда, но прекаляването има точно обратния ефект.

Шоколад

Ацтеките го наричали „храната на боговете“, а според едни от послeдните проучвания той спомага особенно при жените за повдигане на либидото. Ако го комбинирате с чаша вино определено ще сте си осигирили двойна доза афродизиак.

 

 

Банани

Формата им е впечатляващо фалическа и отчасти затова те винаги са били възприемани като афродизиак. Според една легенда, Адам и Ева, след като опитали ябълката, прикрили голотата си не със смокинови, а с бананови листа. От по-практична гледна точка бананите са богати на калий и витамини от В група, които са необходими за произвеждането на половите хормони.

Авокадо

На езика на древните този плoд означавал „дърво на тестисите“. Смятали, че плодовете му, които висят по двойки на дървото, напомнят мъжки тестиси. Този плод едновременно е вкусен и има чувствен потенциал.

Смокини

Традиционно този плод се смята за сексуален стимулатор. Смята се за еротично, ако мъж отвори и изяде смокиня пред своята любима. Сервирайте пресни смокини в изстудена купа с вода, както правят в Италия, и яжте с пръсти!

 

Нар

Плодът съдържа веществото пиперидин, което най-вероятно е отговорно за въздуждащото действие. В гръцката античност този плод е бил считан за любовно лекарство.

 

Стриди

Свойствата на стридите като афродизиак са документирани още през 2 в. сл. Хр. от римския поет Ювенал. Той описва колко палави ставали жените, след като са пили вино и са яли „гигантски стриди“. Научният факт е, че те са много хранителни и богати на протеини, с което се нареждат до едни от най-предпочитаните и вкусни афродизиаци.