Отслабване и изгаряне на мазнините |

1
Добави коментар
oroto
oroto

Замисляли ли сте се, колко много трениро-
въчни и хранителни програми има в интернет пространството.
Някои от тях са изключително сложни, други са по-прости, а всъщност нещата са прости.

Снимката, която виждате вляво е заснета точно преди един ден от моя приятел фотограф Станислав Янев, като сме насочили обектива към гръбните мускули.
Именно и това ще е днешната тема в която ще обхвана едни от най-добрите упражнения, които задължително, трябва да включите в тренировката си за гръб.
Добре изграденият гръб е вашата броня.

Казвам броня, като имам предвид, че добре изградените гръбни мускули ще ви предпазят от много травми свързани с гръбначния стълб, и не само, ако мускулите на гърба са слаби!

КАКВО ИМАМ ПРЕДВИД ПОД СЛАБИ ГРЪБНИ МУСКУЛИ

Ако гръбначният ви стълб се откроява прекрасно добре при това в свободно(изправено) положение на тялото ви, това означава, че дългият гръбен мускул е изключително слаб, което пък се отразява и на стойката ви, която постоянно поддържате – лего прегърбена!

Това е много опасно и рано или късно ще разберете за какво ви говоря, ако не вземете необходимите мерки за изграждане на здрави гръбни мускули.
Съветът ми е да се насочите главно към базовите упражнения на гърба като набиране с широк хват, гребане с щанга или дъмбел и мъртва тяга.

ЗА ВСЯКО УПРАЖНЕНИЕ НАКРАТКО

Набирането с широк хват е упражнение с което ще развиете т. нар. перки или по-точно казано широкия гръбен мускул.
Гребането с щанга или дъмбел е чудесно упражнение за изграждане на по-добра плътност на гърба или с други думи казано – да не ви стоят щръкнали лопатките, което също е признак на слаби гръбни мускули.

Третото упражнение с което наистина ще изградите невероятен дълъг гръбен мускул(около гръбначния стълб), а това ще съдейства максимално за предпазване от травми и за поддържане на правилната S-образна стойка е упражнението мъртва тяга.
Малцина са тези, които изпълняват това упражнение поради неговата трудност!
Но това е най-доброто упражнение за дългия гръбен мускул.

Ако имате съмнения за правилното изпълнение на упражненията в залата, горещо ви препоръчвам да се допитате до доказали се професионалисти, защото вероятността да си навлечете травма и много голяма!