Умира ли Майк Тайсън?

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън направи шокиращо признание, че се намира „на прага на смъртта“ заради прекомерната употреба на наркотици и алкохол.

Железния Майк отдавна се бори с пороците, които до голяма степен и съсипаха твърде рано бляскавата му кариера на ринга. Вече 47-годишен, Майк Тайсън призна, че се надява най-после да успее да се изчисти от вредните субстанции.

„Искам да живея живот като трезвен. Не искам да умра. Намирам се на прага на смъртта, защото съм отявлен алкохолик“, призна Тайсън пред ESPN.

„Понякога съм наистина лош човек. Върша много лоши неща, за които искам прошка“, добави някогашният шампион.

На 20-годишна възраст Майк Тайсън бе най-младият световен шампион в историята на тежка категория, но пет години по-късно Животното бе вкаран в затвора за изнасилване.

В последствие Тайсън се завърна на ринга, но вече губейки и предишния си блясък. През 2006 година Железния Майк сложи край на кариерата си, претърпявайки унизителна загуба от ирландеца Кевин МакБрайд.

През 2007 година Тайсън отново попадна в съда, като този път бе осъден на 360 часа обществено-полезен труд за притежание на наркотици и шофиране в нетрезво състояние.

Отскоро Майк Тайсън се завърна в света на бокса, но вече изявявайки се извън ринга – в ролята на промоутър.

„Надявам се, че хората ще успеят да ми простят. Искам да променя живота си, искам да живея различно. Не съм пил или взимал наркотици вече шест дни, а това е истинско чудо за мен. Лъжех хората, че съм трезвен, а това не бе така“, добавя Майк Тайсън.