Психото: Бащата на Райко Кръвта искаше да водя наказателна бригада

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Асен Китанов-Психото

Известният в пернишкия ъндърграунд Васил Борчев-Борчо запознал Асен Китанов-Психото с Бай Васо, който сега е в ареста и е обвинен като бос на банда за мокри поръчки „Килърите 3“. Двамата се запознали през 1998 г., докато Психото се криел от полицията. Спотайвал се в апартамента на Камилата в Перник.

Бай Васо дошъл в заведение с червена лада и почнал да си говори с Борчо за златни накити. Тогава Психото разбрал, че е бащата на Райко Кръвта. Запознал се със сина му в затвора при едно свиждане.

Психото разказал пред полицаи за йерархията в групата на Килърите 3 и сега е основен свидетел по делото. Той твърди, че под Бай Васо били Милчо Чироза и Румен Стефанов-Алф, който се ползвал с по-голямо доверие.

След тях били Бойко и Кръстето, но те после се изпокарали с боса заради пари от дрога, които не успели да поделят. Един ден през 2006 г. Бай Васо поканил Психото на среща. „Той поиска да ме привлече на своя страна, за да ръководя наказателната му бригада и да се занимавам с разчистване на територии“, заявил Психото.

Тъй като някои хора изчезнали, а неизвестни убили Алф, Китанов решил, че е по-здравословно да се отдръпне. Отношенията му с Бай Васо се влошили и той почнал да се вижда с конкурентите му. Адвокатите оспорват надеждността на Психото като свидетел, тъй като той е осъден за атентат срещу Бай Васо.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти