Как да обзаведем банята?

1
Добави коментар
Mishef
Mishef

Има толкова разнообразни декорации за баня, колкото и видове плочки може да използвате в нея. Единствените правила при проектирането, които трябва да следвате са избор на водоустойчиви и трайни плочки, както и тяхното качествено измазване. След това идва време да развихрите своето въображение и да се забавлявате.

Ето няколко от най-добрите идеи на Mangusta Ceramics за обзавеждане на вашата баня.

Изберете контрастиращи плочки в душ зоната.

Забележете как много собственици декорират мястото зад душове и мивки с еднотипни цветови мотиви. Вие не бъдете толкова скучни, защото все пак това е и зона за релакс и тонизиране. Поглезете се с пана от флорални мотиви, репродукции на римски или египетки мозайки или за по-скромна промяна – редувайте 2 сходни вида плочки при лепенето. Добавете към тях диагонални или зигзаобразни линии и сами ще се изненадате от резултата.

Изберете плочките за душ кабината с различен размер от тези в банята.

Ако не сте сигурни за комбинирането на материали, може да добавите още изтънчен визуален контраст чрез избор на различен размер на плочки в банята. Опитайте голяма, квадратна плочка гранитогрес на пода и по-малка правоъгълна керамични плочки  в допълващ цвят под душа.

Няма причина да се придържате към едни и същи плочки във вътрешността на кабината. Използвайте бяла до височината на ламперията, по-горе  теракот от стъклена мозайка за неочакван визуален обрат, а за пода облицовка от малки камъчета за лек масаж на краката.

Защо да пренебрегваме тавана?

Повечето декорирани повърхности в един дом са пода и стените, а таванът е по навик пренебрегван. Той обаче е доста благодатно място за изява на естетическите ви пристрастия. Добавете небесни облицовъчни решения, цвят, модел, каквото още се сетите.

Заиграйте се с облицовачните варианти в отделните зони.

Извън душ зоната някои бани не могат да имат много плочки. Тя обаче може да се превърне в чудесна възможност да подчертаете другите цветове и материали из помещението. Например, окъсани нарязания шисти в банята да акцентирате с дървена рамка на ваната и приглушено осветление на стъпалата към нея.

Не  игнорирайте декорационните възможности и на циментовите разтвори, които са идеални за контраст.  Можете да използвате и варови смеси за необичайни цветови акценти в една душ кабина. Тъмен варов разтвор срещу бяла плочка, защо не?

Накратко, бъдете креативни. Развийте поне 2, при това различни концепции за вашата баня. Обръщайте внимание и на често пренебрегвани детайли като ниши, пейки, стъпала, декоративно осветление, стойки за различни аксесоари, первази и фризове.
Дори преградите, които привидно обособяват душ зоната от останалата баня, могат с подходящата комбинация от цветове и стенен фаянс да имат обединяващи функции. Как да изберем плочки?

Свържете се с търговските агенти на Mangusta Ceramics за да се консултирате и да намерите подходящите за вашата баня материали:

София – 02/ 874 00 19
Пловдив – 032/ 240 540
Варна – 052/ 575 075
Складова база – 052/ 505 478