Страхотен Кубрат Пулев си осигури мач за световната титла

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Кубрат Пулев вече е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която в момента е притежание на Владимир Кличко. Българският боксьор си осигури мач за световната титла, след като тази вечер победи по точки Тони Томпсън-Тигъра. Кобрата бе близо и до победа с нокаут, но предпочете да не рискува и да изчака да свършат и 12-те рунда.

41-годишният американец до този момент имаше 38 победи и едва 3 загуби на професионалния ринг. За Пулев пък това беше 18-а победа от 18 мача на профиринга.

Битката между българина и Владимир Кличко обаче не е на 100% сигурна, тъй като украинецът трябва да преодолее Александър Поветник в мача между двамата на 5 октомври в Москва. Битката е за четири от най-престижните световни титли, а победителят ще се изправя срещу Пулев.

Българинът излезе под звуците на AC/DC и през целия мач получаваше сериозна подкрепа от трибуните, не само от българските, но и от немските зрители, пише gong.bg. В началото Кобрата започна стратегически по-спокойно и даде инициативата на Тигъра. С всеки изминал рунд обаче българинът ставаше все по-агресивен, за да се стигне до четвъртия рунд, в който Кубрат показа на американеца своята сила.

Томпсън се изнерви и започна да прави „мръсни“ удари зад главата на съперника. Американецът свали тотално гарда в петия рунд, което не беше добър ход от неговата страна, тъй като Кобрата прати няколко опасни удара директно в целта. „Тигъра“ започна да издиша в шестия рунд, а в седмия и осмия повече прегръщаше нашия боксьор, отколкото да се боксира.

Кубрат Пулев прати съперника си на земята в 9-ия рунд, а съдията не отсъди нокдаун, но това беше началото на края в този мач за Томпсън. В следващите три рунда, българинът се боксира разумно, без да рискува и по този начин спечели по точки срещата с Тони Томпсън.

Етикети:

Кубрат Пулев | световна титла | Владимир Кличко