Висаджии застреляли Райко Кръвта заради убития си шеф

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Хора от бившата ВИС-2 са застреляли Васил Арарски, известен като Райко Кръвта, като отмъщение за убития си два месеца по рано бос Георги Илиев. Това е основната версия, по която е работела полицията. Илиев е застрелян в комплекс „Мултиплейс“ в Слънчев бряг на 25 август 2005 г. Според показанията на свидетели зад убийството стоят Васил Арарски и пернишката му бригада. На 12 актомври същата година около 21,20 ч. стрелци от движещ се автомобил откриват огън по Райко Кръвта край пернишкия хотел „Струма“. Той е убит на място. По време на стрелбата е ранен и полицай – сержант Николай Костов от СДВР. На мястото на престрелката са намерени 10 гилзи, пише „Преса“.

Делото за убийството на Райко Кръвта беше замръзено. Сега екипът, разследващ убийствата, извършени от „Килърите 3“, ще го възобнови, за да се търси връзката между него и разстрелите на Георги Илиев и Васил Горчев-Кьоравия.

След екзекуцията на Райко Кръвта бизнесът му се поема от баща му Бай Васо. Срещу него са извършени два неуспешни опита за убийство. За единият от тях е осъден Асен Китанов-Психото, човек, гравитиращ около сикаджията Христофорос Аманатидис-Таки. Както БЛИЦ пръв писа Психото в момента е основен свидетел срещу „Килърите 3“.