Три експедиции разнищват балтийската аномалия

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Три експедиции, включващи водолази, изследвали балтийската аномалия миналото лято, са открили мистериозни характеристики, които и до ден днешен не се поддават на обичайните обяснения. Дългите коридори с вертикални стени, странни ъглови вдлъбнатини, ненормален “радио” сигнал над обекта, разстоянието между странния обект и дъното на морето, където той е легнал, странната температура и отклонения на компаса, прегрят органичен материали у пробите, взети за тестване, да не говорим и за един голям кръгъл отвор на повърхността, който води обекта, и който и до днес остава неизследван.

Първият образец за изследване е бил камък, взет от повърхността на обекта. Резултатите от изследванията му показват, че това е базалтов камък със следи от обгорен органичен материал.

Специалисти от Вайцман институт и Института по археология в университета в Тел Авив са изследвали този образец. В доклада си учените са посочили, че са озадачени от открития материал, и че такъв “най-вероятно може да се намери в модерна сграда, или, например, при авария на кораб, както в този случай.”