Сирийци хакнаха сайта на „Ню Йорк таймс“

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Хакери от групировката „Сирийска електронна армия“, подкрепящи режима в Сирия, атакуваха сайта на американския вестник „Ню Йорк таймс“ (NYTimes.com). 

Минути след атаката „Ню Йорк таймс“ съобщи в „Туитър“, че ще продължи да публикува новини на алтернативен сайт (News.NYTco.com), предаде Асошиейтед прес. 

Сайтът беше блокиран малко преди полунощ българско време за няколко часа. Той е бил подложен на DoS-атака (denial-of-service attack), изваждаща от строя компютърните сървъри чрез увеличаване на натоварването им.

Проблемите в сайта на една от водещите американски медии се появяват за втори път през последните две седмици – на 14 август сайтът и мобилните приложения на „Ню Йорк таймс“ също бяха недостъпни за няколко часа. 

„Сирийската електронна армия“ неколкократно пое отговорността за пробиви в сайтовете на редица влиятелни медии и на акаунтите им в „Туитър“. 

От действията на групата пострадаха неотдавна Асошиейтед прес, Франс прес, тв каналът „Франс 24“, вестник „Файненшъл таймс“, „Вашингтон пост“ и Би Би Си. 

Сирийските хакери съобщиха, че са поразили също „Туитър“, откъдето признаха за известни проблеми, както и „Хъфингтън пост“. 

В сайта си „Сирийската електронна армия“ заявява, че защитава сирийския народ от кампанията на арабски и западни медии, водена срещу него.