Татуировки с бяло мастило видяна 12298 коментари 1

2
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Този нов вид татуировки става все по-популярен през последните години. Но заслужава ли си да си направите бяла татуировка?

Белите картинки по тялото стоят най-добре на кожа с хубав тен, както и на кожа, която по рождение е мургава и тъмна. На пръв поглед можете да помислите татуировката за рисунка с къна, тъй като цветът се получава изключително натурален. Като цяло белите татуировки изглеждат по-изискани и ненатрапчиви, а понякога се правят и със светещ ефект под влияние на ултравиолетови лъчи.

Важно: Белите татуировки изискват особени умения от татуировчика, така че се доверете за тази процедура само на добър и опитен художник. Всичките малки недостатъци ще се забелязват лесно и може да останете недоволни от резултата.

Четете още: Да или не: Шокиращата татуировка на дупето на Шерил Коул

Дали ще ви отива?

Както споменахме по-горе, тези татуировки стоят най-добре на мургава и тъмна кожа – контрастът става по-силен. Но и дамите с по-бледа кожа могат да украсят телата си с бяла татуировка – особено ако начинът им на живот (служебен дрес-код, общуване с малки деца или старци и т.н.) не им позволява да си направят стандартна „ярка“ татуировка.

Ако си направите татуировка с малък размер, най-тънките бели линии ще са почти незабележими. Само при много близък контакт (например интимен) тялото ви ще покаже своята пикантна и привлекателна украса.

Разбира се сред почитателките на белите татуировки има много момичета, които обичат да пробват всичко ново и не се страхуват да променят облика си. Такава дама е например Кейт Мос – тя има бяла татуировка във вид на няколко сърчица. А Линдзи Лоън си има бял надпис „breath” (дъх) на китката.

Особености на белите татуировки

Преди да вземете решение да се татуирате в бяло, трябва да знаете няколко малки тайни.

– Бялото мастило по правило е по-нетрайно от цветните такива (не само черните). Това означава, че бялата татуировка, въпреки че се прави по същата технология като цветните, няма да е „за цял живот“. Лошата страна на този факт е, че с времето бялото мастило може да промени цвета си и татуировката да заприлича по-скоро на белег.

– Друг недостатък – някои хора чисто индивидуално имат непоносимост към белите мастила. И това не е рядко явление. Ако и вие сте от тях, татуировката може да стане изпъкнала или подпухнала и дори да остави след себе си секретираща рана или белег. Друг вариант е самата ви кожа да откаже да поеме бялото мастило.

– Не на всички типове кожа бялата татуировка стои ефектно – и е много трудно да се каже как ще изглежда рисунката конкретно на вашата кожа. Някои си тръгват от тату-студиото с жълтеникава татуировка или без никакъв видим цвят.

Точно поради тези причини не всеки художник се осмелява да прави бели татуировки. Ако искате да си направите такава, ще трябва да обиколите не едно студио в търсене на истинския майстор.

Четете още: Татуировките на супермоделите: Жизел Бюндхен

Как се правят?

Техниката на нанасяне е приблизително същата като при черното мастило, а тоест ползва се татуировъчна машинка, а рисунката се прави по шаблон или на око. При бялата татуировка може да се наложи неколкократно връщане към един и същ участък, за да влезе мастилото напълно в кожата. Това се дължи на факта, че бялото мастило не се поглъща толкова лесно от кожата като черните или цветните мастила.

Не е желателно да си правите бяла татуировка на открити участъци от тялото – ръцете, раменете или глезените. Ако кожата често се подлага на въздействието на външни фактори и слънчева светлина, бялото мастило няма да оцелее дълго. По-добре изберете място, което обикновено е скрито под дрехите – гърдите, гърба или вътрешната част на ръцете.

Колкото е по-проста рисунката, толкова по-лесно ще му бъде на татуировчика да я направи. Но въпреки това подходете отговорно към избора на картината, която ще ви краси перманентно.

Как се поддържа?

Поддръжката на татуировката е приблизително същата като при черните и цветните. През първите седмици се старайте да не я миете и да не я излагате на слънце. След това я мажете с крем срещу слънце. Ако сте на плаж – това ще е част от намазването на цялото тяло.

Някои силни химикали също могат да развалят татуировката, така че не си правете химически пилинг и не излагайте рисунката на действието на препарати от битовата химия. Защитавайте татуировката при козметични процедури, прилагащи лазер или киселини. Така рисунката ще остане контрастна и отчетлива.

Колко струва?

Обикновено татуировките с бяло мастило са по-скъпи от обикновените. Това отчасти е свързано с качеството на мастилото – то трябва да е първокласно, а при това за белите татуировки се ползва повече пигмент, отколкото например за черните.

Имайки предвид, че такива татуировки правят само истинските професионалисти, бъдете готови да платите внушителна сума. Но това донякъде е и гаранция за доброто качество на процедурата.