Болка по време на полов акт при мъжа

12
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Изпитването на болка по време на полов акт засяга сексуалната активност, както и удоволствието. Тя дори може да има трайни психологически ефекти, като например страх от проникване, което води и до импотентност. Не е изненадващо, че изпитването на болка по време на полов акт може да създаде напрежение в отношенията.

 

Има няколко възможни причини за болка по време на полов акт.

 

Инфекция

 

Болката може да възникне поради инфекции като херпес или нелекувана гонорея.

 

Проблем с препуциума

 

Прекалено стегнат препуциум (фимоза) или повреда на препуциума поради разкъсване, триене възпаление, всичко това може да доведе до болка.

 

Четете още: Ползите от секса

 

Деформация на пениса

 

Състояния като хипоспадия или белези от предишни травми или инфекции, могат да бъдат причина за болезнен полов акт.  Прирасти (злокачествени и доброкачествени), както и камъни в пикочният тракт също могат да бъдат фактор.

 

 

Приапизъм

 

Това е състояние, при което се получава несексуална, но болезнена и продължителна ерекция.

 

Алергия

 

Някои хора могат да получат алергична реакция към вагиналните течности или химикали, намиращи се в различните форми на контрацептивите.

 

Четете още: 7 неща, които всеки трябва да знае за асимптоматичните полово предавани болести

 

Свръхчувствителност

 

Пенисът може да стане много чувствителен след оргазъм и еякулация, което може да направи продължителното сношение болезнено.

 

Ако изпитвате болка по време на полов акт, трябва да бъдете прегледан от лекар. Не продължавайте със сексуалните опити, докато не получите лечение. Това е особено важно, ако причината за болката се дължи на инфекция.

 

Снимки: imagerymajestic FreeDigitalPhotos.net