Прогноза за ВРЕМЕТО през СЕПТЕМВРИ 2013!

0
Добави коментар
gergana.boneva.5
gergana.boneva.5

Прогноза за ВРЕМЕТО през СЕПТЕМВРИ 2013!

Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН направиха своята официална прогноза за времето през месец септември 2013 година.

Като цяло според прогнозата над страната през септември ще се задържи топло и сухо време. Преваляванията от дъжд ще са предимно краткотрайни и на отделни места.

Температурните стойности ще бъдат около и над нормата за този месец от годината, а валежите ще са сравнително малко.

Най-високите септемврийски температури се очаква да достигнат между 28 и 33 градуса, а най-ниските между 4 и 9.

Средните температурни стойности за месеца ще са между 18 – 21 градуса за равнините, между 15 и 17 за високите полета и между 4 и 9 за планините.

прогноза за времето през септември 2013 г.

Средните количества валежи, кото се очакват за месеца са около и под нормата. За равнините те ще бъдат между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските и припланински райони – от 50 до 80 л/кв.м.

И така, според прогнозата на синоптиците от НИМХ, ни очаква топло и сухо септемврийско време.

Първата половина на месеца ще бъде най-хладната и променлива от трите десетдневки на септември. Най-голяма вероятност да завали има около 3-ти и 8-ми.

През втората десетдневка на месеца ще се затопли. Ще бъде сухо и по-топло от обичайното за този месец от годината.

Захлаждане и валежи се предвиждат единствено около 16-ти и 17-ти, когато се очаква захлаждане и ще има евентуални превалявания от дъжд.

През последните десет дни от месеца септемврийското време ще влезе в норми. С настъпването на астрономическата есен, което тази година ще бъде на 22 септември точно в 23 ч. и 44 минути, постепенно ще започне и характерното климатично захлаждане за сезона. Температурите ще спаднат  и ще бъдат около нормата. През тази десетдневка не се очакват валежи освен около средата, когато ще има известна променливост и са възможни краткотрайни превалявания на отделни места.

Такава е прогнозата за времето през месец септември 2013 година.

сподели бутон

Етикети: астрономическа есен, БАН, валежи през септемврои, времето, времето през септември 2013, вълежи, дъжд, есен, прогноза, прогноза за времето, септември 2013, синоптична прогноза, температури, температури през септември, топло време

Чудеса.нет препоръчва и: