Избор на фирма за централно отопление

1
Добави коментар
sdeath
sdeath

Как да направим възможно най-правилния избор на фирма , която да монтира и инсталира инсталация за централно отопление ?

Централното отопление е добро решение на вечния проблем зимно време – коя стая да отопляваме първо. Централното отопление е с по-голяма първоначална инвестиция , но последствие винаги е по-добро решение за отопление зимно време, поради няколко причини. На първо място централното отопление е по-добро решение заради по-ниските месечни такси и цени за гориво последващо.

На второ място не е за подценяване и възможността да отопляваме цялостно сградата/помещенията които живеем или работим.

Но как да изберем най-добрата фирма , която да изгради централното отопление в нашия дом или офис?

За да изберем подходяща фирма е необходимо да знаем първо какъв тип централно отопление ще изберем. Дали ще е на ток, газ, дърва, въглища, нафта, пелети или друг тип. От това зависи и уредите и фирмата , която ще предпочетем. След като направим своя избор на уред за централно отопление следва да изберем мястото в което уреда и системата ще се инсталира – мазе, таванско помещение или друго. След като сме готови с това вече можем спокойно да потърсим фирма, която да се заеме с проектирането, изчисляването и монтажа на уреда и системата за централното отопление.

Тук при избора на фирма има няколко неща за които е добре да внимаваме

– добре е да проверим дали фирмата има предишни обекти и какви са референциите на хората за инсталираните системи и оборудване. Дори при възможност е добре да се свържем с някой от тях и да попитаме за качеството на работа на фирмата.

– задължително трябва да се провери дали фирмата, която ще наемем дава някаква гаранция за монтирането на уредите и отоплителната инсталация – обикновено повечето фирми дават няколко години за уреда и до 10 години за самата инсталация. Важно е да проверим това защото некачествено изградена инсталация може да се окаже огромен проблем в последствие.

– и на последно място, но не и по важност е добре да направим сравнение на цените, които различните фирми предлагат за да можем да изберем златната среда между – цена/качество.

Това е част от това какво трябва да знаем, когато правим своя избор на фирма за централно отопление.

Данни : http://jterm.bg