Дамаск отвръща на западните „Томахоук“ със „Скъд“

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Командването на сирийската армия предислоцира установките си с тактическите ракети „Скъд“ в рамките на подготовката за военната интервенция на Запада в Сирия. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници в Близкия изток. Източниците са съобщили за агенцията, че няколко ракети „Скъд“ и десетки установки са били изкарани от военна база в околностите на столицата Дамаск и закарани във вътрешните райони на страната. Според източника, маневрите свидетелстват за това, че сирийското командване иска да скрие ракетите от евентуалния удар по военните обекти в страната.

Източници от САЩ, както и от ръководството на НАТО, съобщиха за употребата на ракети „Скъд“ през декември 2012 г. По-късно информация за употребата на тактическите ракети срещу бунтовниците се появява многократно, но Дамаск я опровергаваше категорично.

Според класификацията на Запада, ракетите „Скъд“ представляват серия от балистични ракети с малък обсег, създадени по времето на СССР. Те са широко изнасяна по света. /БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА НЕВРАЛГИЧНАТА ОБСТАНОВКА ОКОЛО СИРИЯ В БЛИЦ!