Опит за забременяване

11
Добави коментар
mygodlike
mygodlike

Опит за забременяване
5 Юни 2009 / 22:10  |  Автор: mama  | 

 | Категория:

Любопитно

,
Здраве

 | Рубрики:
Бременност
,
Полезно
,
Интересно

Зачеването е предшествано от различни събития. Всеки месец Вие получавате овулация. Това обикновено става около 14-ия ден от месечния Ви цикъл. Когато се отдели яйцеклетка забременяването вече е възможно – това трябва да стане в период до 24 часа след овулацията. Ако яйцеклетката бъде оплодена, след няколко дни тя се премества в матката. Месечния Ви цикъл прекъсва и започвате да подхранвате ембриона.

За да забременеете лесно е добре да спазвате няколко правила:

Какво трябва да правите?

Да правите секс редовно -2 или 3 пъти в седмицата. Тогава вероятността да забременеете е голяма
Когато датата на Овулацията наближава е добре да правите секс всеки ден.
Поддържайте нормално тегло, правете упражнения и се подлагайте на по-малко стрес.
Приемайте витамини – Фолиевата киселина (Витамин В 9) играе важна роля в развитието на плода. Ако фолиева киселина се приема един месец преди забременяването, както и през първия триместър на бременността, това чувствително намалява опасността от неврологични болести на бебето.

Какво не трябва да правите?

Не пушете. Никотинът възпрепятства оплождането на яйцеклетката. Пушенето увеличава риска от спонтанен аборт, както и може да намали снабдяването на плода с кислород.
Не пийте алкохол.
Не приемайте никакви лекарства, преди да се консултирате с лекар. Някои лекарства, дори и такива, които се продават без рецепта, могат да попречат на забременяването. По-късно, след забременяването приемането на някои лекарства може да доведе до спонтанен аборт.

При повечето двойки, в който и двамата партньори са здрави, забременяването обикновено се получава максимум до шестия месец. При около 90% от двойките забременяването става до една година след началото на опитите. Ако и след този период няма резултат е добре да се обърнете към лекар – специалист.

Източник : www.mamaibebe.com

КЛЮЧОВИ ДУМИ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари!