Лесна бисквитена торта с шоколад

17
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Шоколадът е богата на калории храна. Той съдържа 61% въглехидрати, 30% мазнини и 5-8% белтъци. Произвежда се от какао, което се добива от плодовете на дървото Theobroma cacao, отглеждано в Южна Америка. В Европа какаото е пренесено за първи път в Испания едва през 16 век, независимо, че неговото използване като храна и лекарство води началото си от преди повече от 1400 години. Превръщането на какаовите зърна в хубав шоколад изисква познание, страст и артистичност. Това е интригуващ процес, започващ в тропическите джунгли и завършващ в шоколадовата фабрика, където всеотдайните майстори на шоколадите създават това любимо изкушение.

Рецептата е от конкурса „Готви, снимай и спечели… с Вкуси ме“

Необходими продукти: 1 пакет бисквити с масло 125 г масло 180 г млечен шоколад 100 г смлени ядки 100 г предварително накиснати стафиди 10 мл ром или коняк 2 с.л. какао 2 с.л. пудра захар 4 с.л. заквасена сметана За украса: 180 г тъмен шоколад

Начин на приготвяне: Стопете шоколада на водна баня. Отделно разтопете и маслото на бавен огън. Натрошете бисквитите на едни парчета. Залейте ги с разтопеното масло и хубаво ги разбъркайте. Добавете накиснатите стафиди и смлените орехи. Поръсете с капачка коняк или ром. Разбъркайте внимателно и изсипете в разтопения шоколад. Разбъркайте отново. Поръсете с какаото и пудрата захар. Накрая добавете 4 с.л. заквасена сметана и бъркайте до хомогенност. Изсипете сместа в малка тавичка или форма със свалящ се ринг. Заравнете и охладете за 1 час. Отстранете готовата торта от съда и украсете със заливка от предварително разтопения на водна баня тъмен шоколад. Да ви е сладко!

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It