Пристрастени към грима видяна 1581 коментари 0

12
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Бихте ли излезли от вкъщи без какъвто и да е грим? Ако, отговорът ви е „да“ – то значи сте от тази половина на женското общество, която не е болестно пристрастена към козметиката.

Другата половина от дамите страдат от патологична зависимост към декоративната козметика. И това не си го измисляме ние (макар да имаме известни наблюдения по въпроса, подкрепящи твърдението), а доказано чрез изследване на американските специалисти от „Харис интерактив“ за фондацията „Център Ренфру“.

Те стигнали до извода, че почти петдесет на сто от жените са недоволни от това как изглеждат без грим и буквално са неспособни да си „подадат носа“ навън без поне да са го напудрили.

Много жени считат, че лицето им без грим е бледо и непривлекателно. Те не си представят как биха могли да излязат от вкъщи без да го украсят допълнително с различни гримове и мазила.

От 1292 анкетирани 44% са заявили, че дават много ниска оценка на външния си вид, когато са без грим. Нещо повече, 16% са уверени, че чистото им лице е грозно, 14% имат чувството, че са „разголени“, ако нямат грим, а други 14% се срамуват, когато се покажат на улицата негримирани.

Половината от анкетираните дами признават, че използват козметичните средства, за да прикрият недостатъците си. Една четвърт от запитаните споделят, че са започнали да се гримират, още когато са били на 13-годишна възраст и дори по-малки.

Според експертите анкетата твърдо доказва, че половината жени имат почти болестна необходимост от макиаж. Адриан Реслър от фондацията „Център Ренфру“ предполага, че за съвременните жени козметиката се е превърнала в средство за самозащита и по-точно в маска, която прикрива недоволството от външния им вид и ниското им самочувствие.

Каква е вашата лична колекция гримове в сравнение с тази?