Проектиране и изграждане на системи за видеонаблюдение

2
Добави коментар
georg
georg

Проектиране и изграждане на системи за видеонаблюдение

Видеонаблюдението става все по-важно в днешно време. Наблюдението на паркоместа, служители в офиса и магазина, на хора, които се опитват да ни навредят, неоспоримо предизвиква ефект на по-голяма сигурност, ефективност на работа и осигурява спокойствие в напрегнатото ежедневие.

Педлагаме два съвременни варианта за изграждане на системи за видеонаблюдение – цифрово и аналово видеонаблюдение.

Аналоговите системи за видеонаблюдение разчитат на DVR (записващи) устройства. Състоят се от аналогови видеокамери за наблюдение, кабели и записващо устройство. В зависимост от това, дали в системата ще се използва компютър, DVR  е самостоятелно устройство или платка за вграждане в компютър. В първия случай, устройството се грижи за всичко от визуализирането на случващото се в момента на екрана до съхраняване на видеофайловете. Когато се ползва компютър, в него се инсталира DVR платка и софтуер, подходящ за нея, който се грижи за визуализация на сигнала от всички камери и записва случващото се.

Със съвременните мегапикселови IP камери и цифрови системи за видеонаблюдение се постига  качество при наблюдение и запис над това на традиционните аналогови CCTV камери, както и улеснен достъп до камерите от всяка точка на света, на практика през всяко мобилно устройство. Имат възможност за увеличаване на образа в рамките на записаното видео, даващо възможност да видите ясни детайли от него. Тази възможност ги прави идеален избор за разпознаване на лица, разчитане на регистрационни табели и други дейности, свързани с големите им възможности за запис на висококачествено видео.

В случай, че се интерисувате от услугите ни, заповядайте в нашия офис за демонстрация или на обекти (реализирани проекти)  с поставени камери за видеонаблюдение в Свети Влас, Слънчев Бряг, Несебър, Равда, Кошарица и Бургас.