Венецуела остана без ток

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Венецуела преживя края на света, след като половината от страната се потопи в непрогледен мрак.

Огромни територии останаха без ток в резултат на мащабна авария. Президентът Николас Мадуро определи случилото се като „странно“ и реши, че е „репетиция за преврат, насочен срещу народа“. Токът в голяма част от Венецуела спря заради огромна авария, чиято причина все още не е установена, предадоха световните агенции.

Тя стана причина за спирането на метрото в столицата Каракас, за огромни задръствания заради неработещи светофари и за затварянето на магазините, пише БЛИЦ.

Аварията започна в 13 ч. местно време. Тя е обхванала освен Каракас и няколко града в щатите Лара, Сулия, Ансоатеги, Миранда и Баринас в северозападната част на страната.

В профила си в „Туитър“ президентът Никола Мадуро определи аварията като странна и посочи, че е наредил на въоръжените сили да останат в състояние на тревога в тази спешна ситуация.

Политици от опозицията обвиниха правителството, че не е инвестирало достатъчно средства в енергетиката, за да отговори на все по-нарастващото търсене и това е причина за спирането на тока.