Alcatel представи смартфоните One Touch Hero и One Touch Idol Alpha

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Alcatel представи своите мобилни устройства – смартфоните One Touch Hero и One Touch Idol Alpha.

Alcatel One Touch Hero – флагманско устройство. Той е снабден със специален стилус, а към него се предлагат и необичайни аксесоари.

Смартфонът има 6-инчов Full HD дисплей с олеофобично покритие, по което няма да остават пръстови отпечатъци. Моделът е оборудван с четири-ядрен процесор, чиято тактова честота е 1,5 GHz (моделът не е обявен), 2 GB оперативна памет, 8 GB (за едносимовата версия) и 16 GB (за двусимовата) вътрешна памет, разширяема посредством microSD с още 32 GB. Капацитет на акумулаторната батерия е 3400 мАч, а също така присъстват и модулите Bluetooth 4.0, GPS/A-GPS и NFC.

В основата на Alcatel One Touch Hero стоят неговите аксесоари, а стилусът тук много напомня на този в Samsung Galaxy Note II.

Alcatel TV Link позволява безжично да се транслира съдържанието от екрана на смартфона върху големи екрани, а за безжичното зареждане собствениците на смартфона трябва да си купят специалния корпус (има няколко възможности). Сред аксесоарите също така присъства и т.нар калъф MagicFlip в син и черен цвят, който с помощта на вградените в него LED-индикатори оповестява потребителя за пропуснати събития.

Най-интересният аксесоар е E-Ink калъфа с втори дисплей (разбира се E-Ink), на който се извежда базова информация за съобщения, позвънявания, писма, времето и т.н.

Имайки предвид размера на смартфона, Alcatel е подготвила един телефон-спътник към него (като HTC Mini+). Той не разполага с отделна СИМ-карта – аксесоарът се свързва чрез Bluetooth и Ви позволява да провеждате разговори, изпращате съобщения, преглеждате календара си и правите други подобни базови действия.

Последният аксесоар е пикопроектор-стойката, която като се свърже към смартфона, последния може да показва изображения до 70 инча с яркост от 12 лумена.

Alcatel One Touch Idol Alpha – вече не е толкова особен смартфон. Тук акцентът е върху стила. Устройството е с дебелина 7.5 мм и има метална рамка.

Смартфонът е оборудван с 4,7-инчов IPS-дисплей с резолюция от 1280×720 пиксела и олеофобично покритие, което е защитено от здравото стъкло Dragontrail Glass. Моделът има четири-ядрен процесор с тактова честота 1.2 GHz, 1 GB RAM и 16 GB вътрешна памет. Сензорните бутони на предния панел на апарата са направени на принципа на Sony Xperia S – те са разположени върху черен панел над обозначенията.

В Alcatel One Touch Idol Alpha има две камери – основна 12,1-мегапикселова и 1,3-мегапикселова предна, както и 2000 мАч батерия, стандартен набор от модули и сензори, а в качеството на операционна система се използва Android 4.2 Jelly Bean.