tutankhamon661: Препоръки и мераци за предстоящата учебна година

32
Добави коментар
tutankhamon661
tutankhamon661

Във връзка с наближаващата учебна година зачестиха публикациите на тази тема. Смело се дават препоръки и се изтъкват желания. Дори Мартин Карбовски се включи с предаване, където видяхме шокиращо видео – няколко малолетни говореха вулгарности по Интернет. В присъствието на проф. Юлиан Вучков набързо бяха заклеймени …… всички деца/!!!!!/. Това е един от малкото случаи, в които не мога да се съглася с Карбовски. Просто не всички деца са такива. Hе може заради няколко изпуснати да обвиняваме наред.

Проф. Юлиан Вучков, както винаги, бе духовит и смело предложи да се даде повече власт на учителите – да пишат двойки, да наказват, да изключват от училище. Този човек явно не знае, че сред учителите има по-големи гамени от децата във видеото. Да, факт е и колкото по-скоро го признаем, толкова по-бързо ще се реши проблемът. Писал съм вече за учителите-хулигани, но това е само малка част от злоупотребите. Дайте им повече власт и ще наблюдаваме истински бум на учителска простотия. Тогава, гарантирам, ще има война, защото никой родител няма да остави детето си в лапите на даскал-звяр. Бъдете сигурни в това!

Не твърдя, че всички учители са такива, но и не всички деца са “за пляскане”. Ето защо темата е много деликатна и трябва да се пипа внимателно.

Гледам разни хора, защитаващи учителите, понеже имали приятели сред тях. Да, ама това не означава, че щом са близки, значи са “цвете за мирисане”. Специално за такива многознайковци искам да опиша следната ситуация:

Защитавате своите приятели, но какво бихте казали, ако заради вашата подкрепа непознат учител получи права над детето ви и започне да го възпитава по начин, който не харесвате?

Сега ясно ли е?!

Значи защитавате онези на вашия акъл. Съвсем друго се получава, ако не одобрявате методите им. Тогава изведнъж ще станат лоши.

Чакай бе, нали трябвало да се даде повече власт на учителите! Нали те били добрите, а децата – лоши. Май го мислите само ако става дума за наказания на чужди деца. Стигнат ли до вашето собствено, вече не сте чак толкова сговорчиви/!!!!!!/.

По подобен начин разсъждават за поведението на децата – за едно и също действие.

При чуждото дете: „Тц, тц, гледай, моля ти се! Кой ли го е възпитавал т’вa?“
При своето: „Е, айде сега! Деца са. И ние сме били палави.“

За различния аршин съм говорил достатъчно, та няма пак да го правя.

Като агитирате за нещо, имайте предвид, че то ще се върне към вас рано или късно. Затова мислете по-дълго и не предлагайте чак толкова безотговорно, за да не съжалявате!

Освен старите ми наблюдения за учители-простаци по форумите, напоследък научих още нови. Останах шокиран – известни хейтърски профили (идва от английското Hate – мразя; Hater – човек, който мрази) се оказаха собственост на учители. Какво излиза? Най-големите Интернет-злобари всъщност са даскали. Грозно, ама факт! Проблемът наистина е много сериозен. Тези хора пръскат злоба и помия по непознати блогъри, т.е. показват истинското си лице, което явно крият в Реалността. Hека не им позволяваме да го изкарат “на светло”, понеже пострадали ще бъдат най-вече децата!

Реформата в образованието трябва да започне със серия уволнения на учители. Не говоря само за държавните, а и за частните – там също са събрани “от кол и въже”. Подобно е по детските градини – необразовани комплексирани лелички тероризират децата, които не смеят да се оплачат, понеже на тяхната възраст все още вярват, че “по-възрастният винаги е прав”. Знам достатъчно хора, които са вярвали в по-доброто частно, а днес предпочитат държавните детски градини, където срещу значително по-малка такса получават по-качествена работа.

Не оставяйте децата в лапите на чудовища!

…………………..