Google реши да кръсти новата операционна система “Android Kit-Kat”

3
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Във вторник “Google” обявиха, че са решили да кръстят новата си Android операционна система на известните шоколадови блокчета  “Kit-Кат”. Това беше обявено, чрез публикация в социалната мрежа G+ от изпълнителния директор Сунар Пичай.

Носиха се слухове, че новата операционна система Android 5.0  ще се казва „Key Lime Pie”, но в крайна сметка от Google се спряха на варианта, операционната система да носи името на известната марка шоколадови изделия „Kit-kat” и да бъде версия 4.4. Детайли по сделката не са уточнени, но говорител на Google е заявил, че няма парична размяна. Може би се цели взаимно популяризиране на марките, една чрез друга, а официалният канал на “Kit-Kat” в YouTube смени иконата си на шоколадово блокче “Kit-Kat” във формата на талисмана на “Android”.

Също така от “Kit-Kat” пуснаха интересна реклама, кръстена, “Бъдещето на сладкарските изделия”, за да промотират събитието. В този промо клип се загатва, че ще видим интересни промоции като възможност за спечелване на награди свързани с Android при покупката на “Kit-Kat”. 

 

Мислите ли, че това сътрудничество ще е изгодно и за двете страни?

снимки: Gogle

Теми: AndroidGoogle+Kit-KatNestleYouTubeВидеорекламасътрудничество

Facebook

Google+

Twitter

Меломан.
Football nerd.
Social geek.
Scene Boy – обичам музиката на живо.
И други определения съм чувал за мен, но те не са важни 🙂
Старая се да живея екологично и да мисля положително. Обичам да чета и да пиша разкази. Това е май засега.