5 интересни идеи за сватбени покани

1
Добави коментар
optimalprint
optimalprint

Сватбената покана е един от задължителните елементите за всяко сватбено тържество. Често те остават на заден план поради множеството други организационни решения, които трябва да вземат младоженците. Това от своя страна води до избирането им под огромно напрежение и често поканата е нещо стандартно. Съществуват интересни варианти на сватбени покани, които могат да бъдат обмислени, тъй като те са важен детайл от цялото тържество, а също така остават и като спомен за всички присъствали. В тази статия ще разгледам няколко интересни варианти, сред които има и българско предложение. Основното, което ги обединява е интересът на младоженците към дадена област.

1. СВАТБЕН ПАСПОРТ

Това доста интересно предложение е създадено от дизайнера Danelle Bourgeois за сватбата на нейни колеги. Тематиката е съобразена с общия интерес на младоженците – пътешествията (те са посетили заедно общо 17 страни). Детайлите са свързани с любимите им цветове, първата им среща и историята на тяхното познанство. В паспорта има множество информация за 10-годишния съвместен живот на младоженците (първият им романтичен филм, посетените от тях страните и други). Тъй като сватбата е на екзотичен остров, в поканата има карта с упътване как да се стигне до самото събитие. Една от страниците е с перфорация за откъсване. Тя служи за потвърждение за присъствие на събитието, но също така се изисква допълнителна информация, която ще бъде полезна на младоженците при организацията на тържеството. Към паспорта има и плик, който се залепва с отпечатан за целта кръгъл стикер.

2. СВАТБЕН ВЕСТНИК

Когато сред младоженците има журналист и дизайнер веднага се ражда идеята за покана под формата на вестник, при това отпечатан в таблоиден формат и подобна хартия. Последният се  сгъва и влага в пликове.

3. СВАТБЕН ПЛАКАТ

Ако младоженците са фенове на музиката или филмите, поканата може да бъде под формата на плакат. За целта може да се направи и професионална фотосесия за още по-оригинални покани под формата на плакати. Възможно е да се заложи и на визия в един цвят от началото на миналия век.

4. СВАТБЕН НАРЪЧНИК

Подобно на сватбения паспорт и тук има книжка с полезна информация. Първа глава показва нагледно 7 начина за вързване на възел, във втората са посочени важни съвети за самото събитие, а трета глава е наръчник за оцеляване в сватбения ден. Могат да се добавят и още интересни глави, стига да имате чувство за хумор в излишък

5. СВАТБЕН ПЪЗЕЛ

Стигнахме и до българската покана, която получих преди 2 години. Тя е под формата на пъзел, който е необходимо да бъде изваден от плика и сглобен. Самата покана е изработена от хартия, върху която е отпечатана информацията. В последствие този лист се залепва върху дебел картон. Сглобената покана се изрязва под формата на парченца за пъзел, които се поставят в пощенски плик, кутия или сатенена торбичка. Подобен пъзел вече може да поръчате и от нашия електронен магазин. Там може да изберете сред 3 варианта за прорязване, както и дали желаете персонализация с имената на гостите или окомплектоване в торбичка от органза.

Могат да се срещнат още много интересни варианти за покани за сватба, в зависимост от интересите на младоженците (ветрило, карти, грамофонна плоча или просто са фенове на бирата). Единственото, което е необходимо е време за избор и чувство за хумор

Текст: Антон Даскалов

Related