Ще има ли война? Пророчествата на великите

6
Добави коментар
bobyd
bobyd

Нострадамус, Петър Дънов, Ванга и Слава Севрюкова са предсказали военен конфликт в Сирия с глобални последици, което е известно на запознатите.

Това подсказва и подредбата на звездите – светът е на прага на голям въоръжен конфликт, но може и да го избегне. На небосклона действат две опасни планети Уран и Плутон, които са в опозиция. В гръцката митология Плутон е богът на подземното царство. В астрологичен аспект носи жестоки трансформации като често сее смърт. Уран пък е считан за бога на хаоса и небето. Астролозите свързват влиянието му с ядрената енергия, неочакваните обрати, а в нивата на колективната енергия – с революциите по света. Астрологичната позиция между тези две планети квадратура е отговорна за изостряне на конфликтите по света от 24 юни 2012 г. насам.

Сирия е крайъгълен камък в предсказанията на Ванга. Пророчицата виждала, че нашата цивилизация ще претърпи сериозно разместване на икономически и религиозни пластове. Всичко това по някакъв начин ще бъде свързано със Сирия или ще съвпадне по времето с военни действия там. Тогава „Йерусалим ще падне“, „ще изгрее нова звезда“, а на земята „ще се установи най-старото учение – религията на разума. През 1975 г. пророчицата заявява и пред проф. Никола Шипковенски, който по това време изследва дарбата й: „Леле, в Сирия какво ще стане! Това си го пише и в Библията. Горките хора в Сирия – ще дойде време, няма да остане камък върху камък от нея…“

Арабската държава се споменава и от Петър Дънов. Неговите предсказания визират и атентатите от 11 септември. Той предрича следното: „…Остава още една война да има в далечно бъдеще… Поради безумието на хората, в резултат на лошите им мисли и чувства, ще стане тази трета расова война, която ще продължи повече от 20 години. Ще се води главно по въздух и вода, както и с бомби. Ще пострадат Ню Йорк и Вашингтон от самолети, а по-късно Ню Йорк от ракети с атомен заряд, а Вашингтон от съчмени бомби. Ще им помогнат французите, които ще ударят с ракети стартовите площадки на арабите. Когато последните тръгнат да завладяват Швейцария, ще бъдат залети от повдигащите се води и Aрабинът 666, който сега живее в Сирия, ще загине с армията си и войната ще свърши. След нея ще настане епоха на мирно развитие на останалите живи хора. Хората сега се приготовляват и ако се отвoри една война, ще измрат около 50 милиона души. Ако и тогава не поумнеят, ще се отвори нова война, още по-ожесточена, в която ще умрат 550 милиона души“.

Слава Севрюкова пък виждала, че упадъка на западните цивилизации ще бъде съпътстван със сериозно катаклизми. Тогава България ще се утвърди като най-сигурното и чисто място за живеене, ще надигне глава като световен духовен лидер на цялото човечество. 

Нострадамус, или Мишел Дьо Ностредам, е френски астролог, живял между 1503 г. и 1566 г. Той е останал в историята на човешката цивилизация поради интереса, който той е предизвикал с редицата си пророчества, които остават дискутирани и днес. 

Едно от най-популярните предсказания на Нострадамус е за Трета Световна война. Въпреки че датата е била дискутирана векове наред, самото споменаване е довело до обрат при много вероизповедания.