Най-големите крокодили в света

18
Добави коментар
MIGHTY
MIGHTY

В едно далечно село на границата между Зимбабве и Мозамбик в Африка през 2012 г. започнали да изчезват хора. Много хора.

Изплашените селяни повикали войници, които да установят какво бедствие отнема техните приятели и роднини. Униформените наистина открили причината – грамаден крокодил, дълъг близо 7 метра и тежък 1200 кг. Той бил застрелян от един от служителите.

Оттогава мнозина в мрежата се опитват да опровергаят достоверността на тази снимка. Аргументите са, че не е възможно да има такова чудовище. Доказателства срещу истинността на историята обаче също не са намерени. Още повече, че такива крокодили наистина са отбелязани в летописите на историята. Най-големият и официално признат за такъв крокодил бе уловен преди две години във Филипините. Той е бил дълъг над 6 метра и тежал 1075 кг. Местните му дават прякора „Лолонг”. Той е уловен жив, но по-късно почива в плен.

В Книгата за рекорди на Гинес пък е записан гигантски мъжки соленоводен крокодил, дълъг над 7 метра и с тежина 2000 кг. Той живее в Индия, в парка Бхитарканика, но поради затруднения с улавянето му точността на тези данни още не е напълно проверена.

През тази година в общественото пространство се популяризира и друг претендент за короната – 110-годишния Касиус, който живее в Северен Куинсланд, Австралия. Касиус е дълъг 5,84 метра и тежи един тон.

Легендарното чудовище от Зимбабве

 

Лолонг

Касиус

Една от редките снимки на индийския гигант

Източник: Мениджър NEWS