Лесни прически за малки принцески

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Новата учебна година ще започне съвсем скоро. И всички мами на момиченца ще бъдат „впрегнати“ да правят специални прически на малките сладки кокони.

Не всяка майка обаче има необходимите нерви и въображение, за да измисля нови и нови фризури за своята принцеса. Пък и не на всекиго се отдава да създава сложни фигури от коса. Ето защо решихме да ви се притечем на помощ.

Предлагаме ви селекция от над 20 ефектни, но лесни за постигане прически, подходящи за училище. Някои от тях сме описали тук, а останалите можете да разгледате в нашата галерия.

Ще започнем с уговорката, че без проблем ще можете и сами да си измислите още много интересни фризури, ако се научите да правите френска плитка и плитка тип „рибена кост“. Последвайте лилавите линкове върху думите и ще видите как точно се случват нещата.

А сега, нека започнем със сладката причесчица, която виждате на снимката вляво. Тя е забавна и особено подходяща за немирнички, които не могат да стоят на едно място и бързо развалят всеки тоалет.

Инструкциите са съвсем прости. Пригответе си малки ластичета в избрани от вас и детето цветове. Съберете малка опашчица от косата над челото, захванете я с ластик. След това, от следващия кичур покрай челото, направете втора опашка и добавете към нея останалата свободна коса от първата. Отново сложете ластик.

Продължете по същия метод в посока към тила на детето. Идеята е косата от всяка предходна опащчица да влезе в състава на следващите, все едно закачате вагончетата на влакче едно за друго.

Накрая съберете всичко в една голяма опашка на гърба. Готови сте за училище!

  Плитка-сърце и панделка от коса в стил „Мини Маус“  Тези две прически са особено интересни и подходящи за малки момиченца. Освен това са и модерни! Но тъй като вече сме ви показвали как се правят, няма смисъл да се повтаряме. Можете да си припомните 2 начина за сплитане на косата във формата на сърце тук.

Красивата панделка от коса пък ще намерите тук. 

Прическа в стил „Хайди“  Намерихме я в интересния блог на една мама от Ню Йорк. Можете да видите подробните ѝ, илюстрирани със снимки инструкции тук. Общо взето, единственото, което се изисква от вас е да сплетете две най-обикновени плитки, но прибавяйки дълга панделка към средния от трите кичура на всяка плитка. Резултатът е впечатляващ!

Интересни варианти за къси косички  Разбира се, не всички красиви принцески се казват „Рапунцел“. Някои от тях имат доста по-къси коси, но и те искат мама да им прави интересни фризури. Показваме ви две добри идеи, чиито привличащи погледа елементи са съсредоточени в корените, така че са подходящи и за дългокоси, и за късокоси момиченца.

Прическата от снимката вляво е съвсем елементарна. Трябва само да направите 3, 4 или 5 прости възелчета и сте готови с ефектния стайлинг! Всяко възелче се постига така: разделяте косичката на 

Как се прави лесната прическа от дясната снимка, можете да се научите тук.

Водопад от плитки  Останалите майки ще си помислят, че сте посветили часове на тази прическа за вашата дъщеричка. Но всъщност съвсем не е толкова трудно. Предлагаме ви да изгледате това видео и ще се научите. А тук ще откриете още по-лесен вариант, който се състои само от два етажа с плитки, вместо три, но също изглежда много ефектно.

Знаем – едва ли ще имате чак толкова време и ентусиазъм, че да правите специални прически на момиченцето си за всеки училищен ден. В такъв случай не забравяйте, че малките дами изглеждат изключително нежни и ако си сложат само хубава диадемка в косата. Но можете не просто да задържите с нея пуснатата им коса. Вместо това отделете минутка, за да им направите нещо като рошав кок и с диадемата украсете резултата.

Ако тази статия ви е харесала и искате да получавате още съвети от нас, можете да се придъедините към Jenite.bg във фейсбук!