Петя Буюклиева и Кичка Бодурова заедно в “Музикална академия“

16
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Златното поколение на българска естрада ще влезе в шоуто “Музикална академия”. Пет от най-големите звезди на поп сцената се съгласиха не просто да живеят и пеят заедно, но и да се борят за титлата “Кой наистина може да пее” с още 10 свои по-млади колеги.

Харесай страницата ни във Facebook

Представяте ли си на една сцена Петя Буюклиева и Кичка Бодурова? Това са дамите, които ще представляват златното поколение в шоуто, а избраните мъжки гласове са Етиен Леви, Коцето Калки и Стенли.

Това, което ги обединява, е че всички имат 30-годишен сценичен опит, множество награди и музикални хитове, познати на поне две поколения публика – те са просто Големите звезди на българската естрада.

Златната петица ще живее заедно с младите си колеги в специално изградената Музикална академия, оборудвана с репетиционни зали, звукозаписни студиа и 50 камери, които ще разкрият част от техните професионални и житейски тайни.

В продължение на 12 седмици те ще са в директен сценичен сблъсък с новото поколение таланти, което ще бъде представено от 5-ма хитови артисти и 5-ма напълно неизвестни таланти.

Петя Буюклиева, наричана българската Тина Търнър, е фаталната “Жена на всички времена”. Завършва джаз и поп пеене, а през 1986 г. печели наградата на “Златния Орфей”. Освен с изключителния си глас, тя променя българската естрада и с екстравагантната си визия, която става част от нейната запазена марка.

Кичка Бодурова е любимка не само на българската, но и на гръцката публика, където тя работи повече от 10 години с една от най-големите гръцки звезди – Дионисио. Напуска Стария континент и заминава за САЩ, където изнася редица концерти и продължава да пее “Обичам те, майко Българийо”. Кичка Бодурова е сред безспорните “икони” на българската естрада от близкото минало и досега никога не е приемала да участва в риалити проект. Съгласява се да влезе в “Музикална академия”, защото е авторско българско предаване, в което музиката наистина е главният герой, а предизвикателството пред участниците е по-голямо от всичко, виждано в българския ефир до момента.

Етиен Леви има силно развито “шесто чувство”, което го кара да приеме участие в Музикална академия. Той е любим музикален педагог на студентите по пеене в редица университети, бил е ментор и в телевизионни проекти, но никога досега не е участвал като състезател. “Тръпката” от това да се доказва наново на музикалната сцена, и то при силна конкуренция, заедно с уважението към целия екип на предаването, съставен от най-добрите в бранша, са основните причините да участва в проекта. Етиен Леви е сред най-атрактивните български изпълнители, съчетаващ изключителни гласови данни със силно сценично присъствие. С група “Трик” той постига невероятен успех, като се класират до финала на Евровизия и спечелват трета награда. Награден е и с отличието „Шофар” за утвърждаване на еврейската култура и ценности.

Коцето Калки е сред ексцентричните имена на българската музика, чието присъствие не остава незабелязано, независимо дали се изявява като зъболекар, певец или актьор. Свири на китара, банджо, блок-флейта, мандолина и други. Проявява интерес към източни религии и йога, водни спортове, парапланеризъм, мото-делта планеризъм, фотография, туризъм. Определено живее във “Векът на любовта” – песен, която изпява заедно с група “Медикус”, а наскоро с лекота се пренесе в 60-те, заедно с Битълс. От него може да се очаква наистина всичко, затова той е един от най-интересните и непредвидими участници в шоуто.

Стенли е “Оловният войник” сред златната петица. Вокалът на група “Тангра” изпява емблематичното парче “Бъди какъвто си”. Автор е на песните в албума на своята семейна половинка Людмила Сланева-Локо. Стенли получава наградата „Певец на годината” от националната „Рок академия”. По същото време излиза и песента „Ля ля ля”, с която името му остава записано и в световната музикална история – в албума „Европодиум’92”, заедно с Annie Lenox, U2, Zucchero.

Кой ще спечели любовта и признанието на публиката и голямата награда от 100 000 лв. – само в „Музикална академия“ по TV7 през септември.

Коментари

коментар(а)