Плодов млечен шейк

32
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Основното съдържание на млечните коктейли е мляко – прясно или кисело, с добавка на плодови сиропи или зеленчукови сокове, както и различни подправки, ароматизатори, ядки (печени, захаросани или солени), разбита сметана и др. Правят се в шейкър или направо в чаша, чрез разбиване на съдържанието с лъжица. За придобиване на още по-добър вкус и получаване на гъста еднородна пяна се специалистите препоръчват да се приготвят с миксер или в блендер. Млечните коктейли могат да са студени или горещи. Студените се приготвят със сладолед, а горещите се се сервират в предварително затоплени чаши хайбол.

Рецептата е от конкурса „Готви, снимай и спечели… с Вкуси ме“

Необходими продукти: 100 грама сладолед 1 1/2 банана (плодовете са по избор и според сезона – пъпеш, ягоди, кайсии, праскови, череши, манго и т.н.) 150 мл прясно мляко 20 г смлени сурови ядки разбита сметана за украса

Начин на приготвяне: Нарежете единия банан на парчета, сложете го в блендер, прибавете млякото и разбийте. След това във висока чаша сложете една топка сладолед, ситно нарязания банан, ядките и втората топка сладолед. Полейте с пасираната млечно-плодова смес, а най-отгоре украсете с разбита сметана. Важно е всички съставки да се изстудят предварително, за да не се разтопи бързо сладоледът. Сервирате със сламка и лъжичка. Бързо, лесно и вкусно!

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It