Изложба на Кирил Стоев в галерия „Дебют“

9
Добави коментар

Кирил Стоев. Монумент

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Дебют“ представя

„Пластове” – изложба на Кирил Стоев, ученик от 12. клас на НУИИ „Илия Петров”

15-19 юни 2009

Откриване на 15 юни от 18.00 до 20.00 ч. галерия „Дебют“, бул. “В. Левски” 62

◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Кирил Стоев е роден на 5 ноември 1990 г. В момента завършва Художествената гимназия – София.

Има участия в: . Ежегоден японски конкурс за карикатура (два пъти); . Конкурс „С четка и палитра за по-добър свят”; . Конкурс за илюстрация по любима книга; . Изложба по случай годишнината от смъртта на Ханс Кристиан Андерсен; . Изложба-конкурс „Амадеус”; . Благотворителен търг в хотел Феста Барсело; . Изложба-конкурс, посветена на годишнината от смъртта на Рембранд; . Няколко годишни и коледни изложби на НУИИ „Илия Петров” в различни галерии; . Изложба в НДК; . Изложба в БТА; . Изложба в Националния архив; . Изложба в Sky City; . Двойна изложба с Даниела Николчова в галерия „Дебют”; . Изложба в зала „Средец”; . Изложба живопис в галерия „Дебют”; . VIII международна изложба графика малък формат; . Изложба на скици от вечерен акт в салона на НУИИ „Илия Петров”;

Награди: . Първа награда от 14-тия международен младежки конкурс за графика, Торун, Полша; . Втора награда на конкурс за артистична рисунка, категория портрет-глава; . Втора награда на международен пленер за живопис, Македония; . Първа награда за графика от конкурс „Втора специалност”.

◊ ИЗЛОЖБАТА

„Пластове” е заглавието на експозиция, включваща работи, правени в последните две години. Този период дава възможност авторът да прецизира избора си и да подбере… многопластово: свободни композиции, творби от практики и част от дипломната си работа.

Техниките са крайно разнообразни: от масло, акрил и акварел, до офорт и въглен. Форматите също варират. Зрителят ще може да усети разнообразните му вкусове и възможности, както и склонност към експерименти. Еклектиката е крайна цел в тази изложба на Кирил Стоев, солидно подплатена от възможностите му да импровизира в диапазон от графика малък формат, абстрактна и фигуративна живопис, до разликите в излъчването на работите и техните обертонове.

• Изложбата се организира с любезното съдействие на Банка Пиреос