8 природни средства срещу гастрит!

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Възпалението на лигавицата на стомаха (гастрит) обикновено може да се лекува в домашни условия чрез използване на природни средства.

Това заболяване се лекува чрез намаляване на стомашната киселина.

Вземете 1 чаена лъжичка семена от Ажгон (Trachyspermum ammi) и ги сдъвчете. Тази билка е била използвана в продължение на векове за лечение и  успокояване на лошо храносмилане, газове и други симптоми на гастрит. Семената приличат на тези от кимион, но са по-малки. Имат аромат и вкус като на мащерка.
Смесете в блендер 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил и един картоф. Изцеденият сок пийте 30 минути преди хранене, за да помогнете на стомаха си да се успокои. Този сок ще облекчи симптомите на гастрит, които се появяват след храна.
В крехко лозово листо увийте 1 ч.л. семена от копър и 1 скилидка чесън. Сдъвкайте добре преди да ги глътнете. Това средство незабавно ще облекчи киселините от стомаха и се приема след хранене.
Пийте кокосово мляко. Освен че е много полезно, то облекчава симптомите от гастрит за по-дълго време.
Избягвайте храните, които причиняват гастрит – черен пипер, люти чушки, газирани напитки, кисели краставички, кафе, алкохол и всякакви пържени храни.
Направете си компот от смокини и пийте. Варенето става за около 10 минути без захар.
Затопляйте корема си два пъти на ден с горещ компрес, например с бутилка топла вода, 2 часа след хранене.
Практикувайте диета разделно хранене. Това е най-безвредната диета, която ви позволява да се храните разнообразно и да не се лишавате от никакви храни. Единственото условие е да не смесвате храни от различни групи, които са описани в условието на диетата.

При симптоми на гастрит след всяко хранене трябва да вземете мерки за по-сериозно лечение. Можете да включите хранителни добавки, които се предлагат на пазара специално за гастрит и проблеми със стомаха.

 

Публикувано в категории: Болести и лечение » Народна медицина » Народни рецепти за здраве

Автор Спасова

Гастритът се лекува с жълта тинтява

Никой от нас не е застрахован, че няма да падне в жертва на гастрита.

В случай, че вече страдате от гастрит ще ви предложим изключително ефикасна рецепта, с която ще се избавите от мъченията.

Симптоми, превенция и лечение на гастрит

Гастритът е заболяване на стомаха, което представлява възпаление на стомашната лигавица.

Той е сред най-често срещаните заболявания на храносмилателната система.

РАНИТИДИН / RANITIDIN

Медикаментът РАНИТИДИН се препоръчва при повишена киселинност на стомашните сокове. Облекчава симптоматиката при гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника и възпаление на лигавицата на хранопровода.

Доктор Пламен Петков: Преди лечението на язва трябва да се открие причината за заболяването

Стомашните болки внасят дискомфорт, а превърнат ли се в хроничен проблем, може да останат с нас цял живот

Как да се отървем от киселините без хапчета

Киселини – това е един от най-разпространените проблеми на стомашно-чревния тракт. Според здравната статистика от този проблем страдат 40% от всички хора на планетата. Киселини имат дори животните!

Първа помощ при есенен гастрит

Обострянето и атаките на гастрит са почти задължителни при резките промени на времето, характерни за есента. Хората, които си имат страданието като хронично, често през тези месеци се оплакват от болезнени спазми в областта на стомаха или при хранене, от киселини, тежест под лъжичката, лъжливо усещане за ситост.

ЗАНТАК / ZANTAC

ЗАНТАК е лекарствено средство, с чиято помощ се намалява произвоството на стомашна киселина. Прилага се за предотвратяване и лечение на стомашна язва и язва на дванадесетопръстника.

Полезни храни и рецепти за болен стомах

Болен стомах е често срещано явление в нашето ежедневие. Хората с болен стомах знаят колко много трябва да се грижат за него като ядат подбрани храни

5 народни рецепти за лечение със зехтин

Зехтинът има десетки лековити свойства. „Течното злато” е мощна комбинация от витамини, минерали, ненаситени мазнини.

Билкова рецепта помага при гастрит

Гастритът може да е остър или хроничен. Симптомите при двете състояния са различни. При остър гастрит пациентът се оплаква от болки в стомаха, гадене, главоболие, повръщане, виене на свят. Хроничният гастрит се характеризира с тежест в стомаха, киселини, болки в стомаха, често оригване.

10 теста, които можете да си направите у дома

Неудобството на сутрешното тичане към лабораторията за изследване е на път да остане в миналото. Благодарение на успешните разработки в областта на домашните тестове, вече много анализи могат да бъдат направени, без да излизаме от къщи.