Премахване на белези

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Белезите са козметични несъвършенства, които често създават комплекси у хората. Ето защо темата за методите за премахване на белези ще бъде все така актуална. Независимо дали имате белези от акне, секцио, операции или стрии, те могат да бъдат заличени.

Премахване на белези Как да предотвратите появата на белези? >>>

Премахване на белези с лазер

Лазерната процедура е най-модерното средство за премахване на белези. Отнема между 20 и 40 мин. и е подходяща за всеки тип кожа и за премахване на всякакви белези по лицето и тялото. При нея се разрушава тъканта на белега, за да може да може да се образува нова и гладка кожа на негово място. Но това не е свързано с болка и необходимост от анестезия, а усещането се сравнява с леко боцкане. А необходимият брой процедури за цялостното премахване на белега зависи от неговата дълбочина и размер.  Процедурата е подходяща за премахването на стрии, белези от акне, секцио, шарка, операции и всякакви други белези. Счита се за най-ефективната без странични ефекти и създаването на какъвто и да е дискомфорт.

Въпреки, че след въвеждането на лазерната процедура другите методи за премахване на белези останаха на заден план, те не са съвсем забравени. Ето някои от най-популярните.

Премахване на белези с кремове

Те са най-ефективни при пресни белези или след операции, когато се очаква на мястото на шевовете да се образува белег. Но някои мазила помагат и за изглаждане и намаляване на видимостта на стари белези. А доста подценявано, но всъщност също толкова ефективно средство за борба с белези, колкото и специализираните кремове, е обикновеният вазелин.

Премахване на белези с дермабразио 

Процедурата представлява отстраняването на повърхностния слой на кожата с високооборотна машина, което трае около 20-40 мин. Извършва се с локална или обща анестезия в зависимост от показанията и желанията на пациента. Обикновено процедурата е съпътствана от оток, който може да трае около 6 седмици, а превръзки са необходими до 12 дни. Дермабразиото се счита за ефикасен метод за премахване на дълбоки и стари белези.

Дермабразио – въпроси и отговори >>> 

Премахване на белези с химически пилинг

При него кожата се стретира с органични киселини с цел регенериране на нов епидермис и физиологична промяна на вида на кожата. Усещането е неприятно, но не и болезнено. А 1-2 дена след процедурата кожата е силно фоточувствителна и зачервена и е необходимо да се третира с подходяща козметика. Процедурата е подходяща за премахване на белези от акне, пигментни петна, бръчки, брадавици.

Химически пилинг за гладка и еластична кожа >>> 

Премахване на белези по оперативен път

Това е вече твърде остаряла и болезнена процедура, с несигурен ефект и голям риск от усложнения. Използва се предимно за релефни белези, представляващи сериозно удебеление на кожата (тип бенка или брадавица).

Премахване на белези с инжектиране на медикаменти

Това води до подобряване вида на белега, но трудно би го премахнал изцяло. Има по-скоро превантивна функция срещу поява на белези.

Бабини съвети за премахване на белези

Един от начините за заличаване на нови и стари белези е с пудра захар. Смесете пудра захар с малко крем за лице или тяло, нанесете върху белега преди лягане и го покрийте с превръзка, а на сутринта почистете мястото. Повтаряйте същата процедура всяка вечер, колкото пъти е необходимо. Може да си направите и смес от зехтин, лимонов сок и пудра захар за същите цели.

Още по темата:Белези по рождение – какво означават? >>> Лечение на следоперативни белези >>> Премахване на бенки >>> Отстраняване на татуировки >>> Заличаване на татуировки – въпроси и отговори >>> Ужас! – Стрии >>> Всичко за акнето >>> Радиочестота срещу акне, белези и разширени пори >>> 

11.09.2013/Ели Йорданова