Йовка Няголова с четири медала от Балканиадата в Загреб

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Състезателката  на СКЛА „Добруджа“ (Добрич) Йовка Няголова  с личен треньор Милен Петров се завърна с четири сребърни медала от Балканиадата за ветерани в Загреб. Тя спечели отличията на 400 и 2000 м с препятствия, щафетата на България – 4 х 100 м и балканска щафета /800, 400, 200, 100 метра/. В XXIII издание на Балканските игри са участвали 728 лекоатлети от 13 държави. България е била представена от 78 атлети.

„Радвам се, че успях да спечеля медали за България, въпреки че имах големи болки в единия крак от претоварване с препятствията след Олимпиадата за ветерани в Италия и преди всеки старт ми замразяваха ходилото, дори преди последния старт лекарите на състезанието ми забраняваха да участвам, защото рискувам много.

За Балканиадата заминах преди всичко, за да участвам в щафетите и да бъда полезна за българския национален отбор. Удовлетворена съм, че успях да помогна за спечелването на сребърните медали (златни за Румъния – традиционно силни в беговите дисциплини). И в двете щафети бях последен пост. Приятно бях изненадана, когато поех щафетата и целият стадион гръмна от аплодисменти, а след това от всички страни получих много поздравления. За сетен път се убедих, че всеки спортист, който прояви воля и голям дух може да преодолее всякакви препятствия, както в спорта, така и в живота. Следващото ми участие е при младите от календара на БФЛА – Международен турнир по спортно ходене в Поморие на 22 септември“- сподели г-жа Няголова. Снимка и текст: centersport.org