Постановката „Отблизо“

9
Добави коментар
Miglen
Miglen

Преди малко бях на театър в ОДК Перник на постановката „Отблизо“ от Патрик Марбър с реж. Ангелин Балсамаджиев. Входа беше свободен заради 80 годишнината на Перник, покрай която се организират различни културни събития и програмата можете да намерите на сайта на общината.

Постановката беше прекрасна, но преди това да се оплача, че публиката се държа малко невъзпитано. Аз имах неприятния късмет да седна близо до най-шумната и част, която коментираше всяко действие и бездействие, че дори и тъмнината. Въпреки това и въпреки звуковите дефекти които се получиха с колоните по едно време успях да се абстрахирам и да се наслаждавам на актьорската игра и сюжет.

Когато едно театрално представление успее да ме „вкара“ в играното действието и да го изживявам в момента, знам че е било много добро. Точно такова беше и „Отблизо“ за това ви препоръчвам да го посетите ако имате възможност. Много ми хареса дуалистичното действие, което виждах за първи път на сцена. Имаше и приятен хумор съчетан с отлично майсторство на драмата.

Утре възнамерявам да посетя от 19. 00 ч. отново в ОДК комедията „Две сватби и едно прелюбодеяние“ с участието на Светослав Пеев, тъй като пропуснах представянето и в началото на годината а и сега всичко е безплатно.