Чудовищен лов на чудовища

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Огромни и страшни. Точно така могат да се определят чудовищните алигатори, които виждате на снимките. Също така, величествени. Уви, тези речни чудовища вече не са сред живите и много страшните.

Първият алигатор (на снимката горе) е „трофеят“ на Бет Трамел и нейния екип от ловци на алигатори. Звярът е дълъг 4,10 метра и тежи 328 килограма и битката с него е продължила цели два часа. Първата реакция на Бет при вида на чудовището била: „О, боже мой, това е чудовището от Лох Нес.“ В крайна сметка обаче животното е било надвито от ловците и с размерите си, за кратко, се превръща в най-големият алигатор уловен в река Мисисипи.

Този рекорд е счупен малко по-късно от хайката ловци на Дъстин Бокман. Техният улов е още по-чудовищен и грандиозен – алигатор дълъг 4,08 метра, но с един килограм по-охранен от заловения от Трамел и компания.

NBC News

Рекордът за най-голям уловен алигатор в Тексас обаче принадлежи на 18-годишния Бракстън Биелски, който през март успява да надвие звяра на снимката долу – алигатор с дължина 4,34 метра и тегло от 362 килограма – истинска машина за убиване, която обаче си е намерила майстора.

NBC News