Какво се крие в новия iPhone 5S?

16
Добави коментар
wweb
wweb

Преди по-малко от седмица Apple представи цяла палитра от цветове и конфигурации, с новите модели iPhone 5S и iPhone 5C. Веднага се появиха ироничните твърдения, че компанията започна да пуска един и същи продукт всяка година, сменяйки единствено името му, защото дизайна и функциите на устройството на пръв поглед са си същите.. Но зад новото поколение iPhone се крие цял един нов свят от възможности и иновации.

Да вземем за пример новия A7 процесор на iPhone 5S. Той, на практика е първият в историята на мобилните телефони процесор с 64-битова архитектура. A7 чипът прави iPhone 5S с 40 пъти по-бърз от първия iPhone, докато графиката му достига 56-кратно увеличение на производителността. Мощността му се доближава до тази на компютрите.

 

 

Освен това iPhone 5S ще изненада с подобрения всички любители фотографи. Камерата му има изцяло нов, по-голям сензор (с по-обширни пиксели) и двойна светкавица с възможност за хиляди цветови температури. Зад същия – като на iPhone 5 – капацитет от 8MP се помещава способност за снимане на 10 кадъра в секунда и запис на видео на забавен каданс, с обработка на 120 кадъра в секунда при 720p.

 

Home бутона притежава вграден сензор за пръстови отпечатъци, който обещава да подобри сигурността на потребителските данни в смартфона. Биометричният сензор е с дебелина от едва 170 микрона и има резолюция от 500ppi. Той сканира под епидермалните слоеве и може да разчете отпечатъка на пръста ви от различни ъгли. Използва се както за отключване на айфона, така и за удостоверяване на самоличността при поръчки в Интернет. 

  Друга забележителна спецификация в iPhone 5S е вградения M7 копроцесор, който работи на базата на сензор, отчитащ движенията на потребителя. Неговото приложение ще подобри производителността на фитнес приложения, като премахне досегашната нужда от допълнителни аксесоари.

 

 

Характеристики на iPhone 5S

Дисплей: 4″ Retina дисплей с 326ppi и резолюция 1136×640. Процесор: 64-битов чип А7 с двойно по-бързи CPU и GPU от iPhone 5. М7 копроцесор за движения. Камера: 8-мегапиксела с отвор f/2.2 с двойна светкавица. Запис на видео: 1080 HD с видео стабилизатор. Предна камера: 720p FaceTime HD за видео чат и снимки (1.2MP). Touch ID: Оторизация с пръстов отпечатък в Home бутона. Батерия: Li-on с живота на батерията до 10 часа при работа с Wi-Fi и телефонни разговори. Операционна система: iOS 7. Тегло: 112 грама. Дебелина: 7.6 мм.

 

Цена на iPhone 5S

16GB – $649 32Gb – $749 64GB – $849

 

Цените за европейския пазар ще бъдат доста по-високи. Така например 16GB модел на iPhone 5S ще се предлага за 679 евро. Следователно, може да очакваме, че цената на iPhone 5S за България ще е около 1399 лв. Той ще се предлага в 3 цветови линии: златисто, небесно сиво и черно.