Тази снимка взриви фейсбук

0
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Тази снимка взриви фейсбук

Тази снимка взриви фейсбук 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Споделянията на тази снимка са стотици

Снимката, която от няколко дни обикаля социалната мрежа Фейсбук, е част от материал публикуван във вестник „Труд“. Темата, с която авторката Анета Петкова се занимава, е една от най-много дискутираните, имайки предвид, че само преди ден стартира новата учебна година. Става въпрос за недопустимо тежките раници на първокласници. (НИЕ СЪЩО ВИ ИНФОРМИРАХМЕ ПО ВЪПРОСА – ПОДРОБНОСТИ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК!)

„Да ти разкажат играта от І клас“

В материала озаглавен „Да ти разкажат играта от І клас“ се прави едно сравнение между товара и раниците, които носят едно българско, едно американско, едно английско дете в първи клас. Посочени са и други примери от Европа, например от Хелзинки, където учениците тръгват за училище, носейки само закуската си.
Почти в цяла Европа е прието теглото на ученическата раница да не е повече от 8 до 10 % процента от теглото на детето. Само в България първокласниците се мъкнат на училище с недопустимите 10-15 килограма на гръб.
Снимката е споделена близо 700 пъти, а от коментарите става ясно, че никой не е съгласен с това, на което биват подлагани децата ни.
А вие на какво мнение сте? Споделете с нас!

Антоанет Иванова

Клюки.вс препоръчва и: