ЗАЕДНО ПОМАГАМЕ – Съвместна благотворителна кампания на ХИПОЛЕНД и БЧК

1
Добави коментар
Kane
Kane

17.09.2013 г.

 

Уважаеми клиенти, скъпи приятели на ХИПОЛЕНД!

Днес, 17 септември, стартира съвместна национална благотворителна кампания под наслов „Заедно помагаме“, организирана и провеждана от Българския Червен кръст и ХИПОЛЕНД.

В периода на кампанията (17.09. – 25.10.2013 г.) всички Вие, нашите верни клиенти и приятели, ще имате възможност да подпомогнете осигуряването на безплатен обяд в училище през цялата учебна година на деца сираци, безпризорни, деца на самотни родители и деца от бедни семейства, като закупите продукт, брандиран с този стикер:  

  Ние ще дарим 5% от стойността на всеки закупен продукт – пъзел, образователна или занимателна игра, маркирани със знакa за благотворителност на БЧК и ХИПОЛЕНД в подкрепа на програма „Топъл обяд в училище“ на БЧК.

 

Програма „Топъл обяд” е създадена през 2004 г. и се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, към която се присъединява и ХИПОЛЕНД. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение – сираци, безпризорни, на самотни родители и, чрез топлия обяд, те да се върнат в училище. Много често топлият обяд в трапезариите на БЧК се оказва единственият повод нуждаещите се български деца да посещават учебните занятия. Те получават безплатен обяд всеки ден през учебната година. Целта е да се подпомогне нормалното физическо развитие на децата, както и да се съдейства за намаляване на заболеваемостта им, произтичаща от нередовното и непълноценно хранене.

За осем години, благодарение на партньори и дарители, близо 7000 деца се върнаха в училище и бяха осигурени 489 673 безплатни обяда. 

 

Нека заедно да помогнем на нуждаещите се деца

и да ги върнем в училище!