Вижте АДА В СИРИЯ! Ужасната трагедия на майки и деца!

12
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Вижте АДА В СИРИЯ! Ужасната трагедия на майки и деца!

Това са кадри, запечатали ужаса в Сирия!

Безжизнениете тела на майки и деца, на цели семейства са струпани едно върху друго на зловеща купчина. Някои от издъхналите майки все още продължават да притискат към себе си своите рожби в отчаян опит да ги спасят. Телата на цели семейства са нахвърляни едно върху друго, а сред тях има и младоженци екзекутирани един до друг. Прегърнати с последната си надежда да оцелеят тези невинни семейства биват разстреляни, а останките им – изгорени. Това е написано в доклад на правозащитната организация „Хюмънс райтс уотч“, описващ едно от най-жестоките и безмилостни кланета от началото на конфликта в Сирия, пишат от БЛИЦ.
Във въпросния доклад, който е цели 68 страници, е описано как сирийските правителствени войски безмилостно са отнели живота на 248 души в крайбрежните брегове Ал Байда и Банияс през май. Документът носи заглавието „Никой не е оцелял: Равносметката на екзекуциите на сирийските сили в Ал Байда и Банияс“. Всичко описано е въз основа на разказите на 15 оцелели жители на Ал Байда и петима от Банияс.
И ако цифрата 248 ви се струва ужасяваща, то в доклада е упоменато, че може да има още жертви. В описания ад се упоменава, че най-малко 23 жени и 14 деца, включително и бебета, са сред варварски разстреляните жертви.
На 2 май в град Ал Байда, който с жители близо 7000 души, сирийските правителствени сили и проправителствени формирования водят сражение с бойците на опозицията. Населеното място е разположено на 10 километра от крайбрежния Банияс и районът се счита за сунитски антиправителствен анклав, който е населяван предимно от алауити.
Антоанет Иванова

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vJM32GaEZ3g

Клюки.вс препоръчва и: