Интериор за малък апартамент

1
Добави коментар
mebelenblog
mebelenblog

В последно време не само у нас, но и в световен мащаб границите между всекидневната и кухнята все повече се размиват. Често това е поради факта, че нямаме достатъчно пространство, за да отделим двете стаи, но причината може да бъде и в това, искаме да освободим пространството и да “пуснем въздух” в апартамента си. Това обаче ни задължава да помислим по-задълбочено за изграждането на интериора на кухнята, така че да съвпадне с мебелировката във всекидневната.

Отвореното пространство, наложително или не, несъмнено има и своите предимства, сред които може би най-важното е, че позволява да се движим по-свободно в жилището си. Затова решихме да ви покажем няколко интериорни решения за това как може да съчетаете двете стаи в една и да улесните живота си.

Когато няма прозорец откъм кухнята, можете да преаранжирате помещението така, че той да се падне от страната на всекидневната, така че да има повече светлина, която визуално ще увеличи още пространството.

Често кухненския барлот се поставя между кухнята и всекиденвната, за да създаде усещането за разграничаване на двете стаи, както и да осигури повече спокойствие на домакинята, докато приготвя храната.

Можете да създадете впечатление за отделни стаи, като разпределите кухнята и всекидневната от двете страни на ъглова стена. Визуална граница можете да наложите и като използвате различни подови настилки за двете помещения, например плочки за кухнята и паркет за всекидневната.

Модерните кухненски плотове са оборудвани с печка и/ли мивка Това ще ви улесни, като намали пространството, което ще ви е необходимо за кухня.

Отвореното пространство означава повече свобода и добро настроение. Вплетете тази идея в интериора на двете стаи с повече свежи елементи, които ви зареждат с положителна енергия и възможно най-много светлина.

В случай, че искате класическа кухня и се притеснявате, че няма как да комбинирате нейното обзавеждане и интериор с това на “залепената всекидневна”, няма за какво да се тревожите. Дори традиционните дизайни за кухня могат да се впишат много добре в подобен “общ” интериор, ако орнаментите, материалите и цветовете си съвпадат – така можете да създадете усещането за една голяма стая, вместо а две отделни. Другият вариант е, както вече споменахме, да се заложи на визуална граница между двете пространства, за да може да се възприемат като оделни помещения.

Както вероятно знаете, съчетаването на кухнята с всекидневната, е по-подходящо и по-често използвано в жилища, в които живее само един човек или двойка, а също така и в малки апартаменти. Интериорният дизайн следва да е различно решен в двата случая.

Кухнята, скрита зад малък барплот, също помага за отваряне на пространството, а също така е деликатно и ненатрапчиво решение за интериора.

Белите стълби по импровизиран разделител на кухнята и всекидневната – едно изключително интелигиентно хрумване за оформяне на пространството.

Ако имате повече място, използвате го да планирате добре разположението на кухнята и всекидневната по начин, по който ще ви е максимално удобен в ежедневието.

Не забравяйте и правилното осветление – то може както да помогне, така и да навреди изключително много на начина, по който се възприема на интериора.

Още едно интересно хрумване за визуално разделяне на пространството – с помощта на висящи сферични лампи. Това е кулминацията на един интериор, прекрасно решен в класически английски стил.

И за финал – модерен тесен, но висок апартамент с малка всекидневна и кухня с кухненски плот, продължен като маса за хранене.