България е на четвърто място в ЕС по ръст на зимния туризъм

1
Добави коментар
bulgariatravel.org
bulgariatravel.org

България е на четвърто място в ЕС по ръст на зимния туризъм

02.10.2013

България заема четвърто място сред страните членки на ЕС по ръст (4,7%) на зимния туризъм, сочат данните на Евростат за туристическия сезон 2012/2013 г. Над 3,3 милиона нощувки са отчетени в българските ски курорти – Пампорово, Боровец, Банско, Чепеларе и др., през миналия сезон. Зад България  в класацията  остават държави с доказани туристически традиции през зимата – Латвия, Норвегия, Дания, Чехия и Полша.
Едно от основните предимства на българските курорти е конкурентната цена, но ако за новия зимен сезон се  запишете през следващите няколко седмици,  може да спестите още  15-25% от разходите си за ваканцията в Банско например.
Статистиката на Евростат показва, че най-голям процент любители на зимните спортове са почивали в България през февруари. Ако за догодина планирате почивката си по същото време, в Боровец ще може да гледате надпреварата за Европейската купа по ски алпийски дисциплини за мъже. Състезанията в курорта в Рила ще са на 15 февруари (гигантски слалом) и на 16 февруари (слалом) 2013 г. Очаква се участие в тях да вземат най-добрите алпийци в света, само седмица преди провеждането на слалома от програмата на Зимните олимпийски игри в Сочи.