Уволняват директорката на 138-о СОУ заради Андреа

1
Добави коментар
lifestylebg.com
lifestylebg.com

Три дни след скандалното откриване на учебната година в 138-о СОУ, където специално гости бяха фолк дивата Андреа и футболистът Валери Божинов, родители продължават да се бунтуват срещу чалгата в училище и да настояват за уволнение на директорката.

Магдалена Кръстева буквално бе разпъната на кръст заради появата на фолк певицата. „Аз не съм я виждала, нямаше как да я разпозная”, опита да се оправдае директорката. Родителите обаче настояват, че Кръстева трябва да поеме вината.

От вестник „Стандарт”, които всъщност са организатори на благотворителната кампания, не скриха, че поканата е била отправена към Кубрат Пулев. Но боксьорът бил ангажиран и в крайна сметка се появила Андреа, но не за да пее чалга в училището, а да раздава книги.

„Не фолк певицата е проблемът на българското образование”, опита да се защити чрез отворено писмо Андреа, обяснявайки, че визитата й в 138-о СОУ е имала за цел да покаже на децата, че книгата освен прозорец към света е и „отъпкан път към бъдещето“. „Защото съм сигурна, че ако момиче като Парис Хилтън беше раздавало книги, това щеше да бъде „много положителна НОВИНА”, се казва още в писмото на Андреа.

Въпреки всичко родителите са категорични – Магдалена Кръстева трябва да бъде освободена от поста на директор в 138-о СОУ.

А вие какво мислите?