Потрошиха фонтана на “Витошка”

12
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Фонтанът на „Витошка” ще претърпи пълня промяна. Вандали изтръгнаха две от дюзите на фонтана на най-скъпия софийски булевард „Витоша”. „В момента фирмата изпълнител ги е поръчала и до няколко дни те ще бъдат подменени”, обясни пред в.“Монитор“ зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Шадраванът в участъка от ул. „Неофит Рилски” до „Солунска” ще претърпи пълна промяна, защото софиянци масово не харесват грозното корито. Специалисти от Националната художествена академия също ще дават идеи какво да се промени в облика на новия фонтан. Една от идеите е да се поставят нови фигури около шадравана.

Христов и столичният градоначалник Йорданка Фандъкова провериха ремонта на тротоара пред Софийската опера и балет. През тази година кметството е подменило 15 км плочки по бордюрите. Нови тротоари има по булевардите „България” и „Евлоги Георгиев”, както и на улиците „Шишман” и „Иван Асен II”.

„Акцентираме на тази програма, защото е изключително важна за визията на града”, обясни Фандъкова. По думите й цялостната лятна програма за малките ремонти на улични платна и тротоари ще приключи към края на октомври. Тогава кметството ще започне консервирането на ямите по столичните шосета.