Пълнолуние в Риби 19.09.2013-ден за прошка,пречистване,умиротворение

4
Добави коментар
lubopav
lubopav

Пълнолуние в Риби, 19.09.2013, 14:12

Пълнолунията са време на изпълване на поредния мини цикъл, когато нещата изкристализират и се проявяват в най-ярките си форми и очертания пред света и съзнанието на потърпевшите. По време на пълнолуние в най-голяма степен осъзнаваме пропастта между себе си и другите, между желанията ни и осъществяването им, между представите ни и реалността –дуалистичното състояние на земното битие лъсва в своята чистота.

За да можем да видим и опознаем нещо обаче, именно отграничаване, диференциране и отделяне е нужно. Пропастта е неизбежен цикъл в процеса на осъзнаване. За да мога да се срещна с теб, първо трябва да забравя, че сме едно цяло и да те пратя на другия край на моста, да те заклеймя като различен и неподходящ за мен, да усетя болката от отделянето, за да пожелая отново да скъся дистанцията и да те срещна по нов начин. Чрез различността да припозная в теб себе си, защото ти си мое отражение, застанал там срещу мен. Този цикъл важи за всяка една житейска ситуация, сфера и процес.

И много по-силно се усеща сега, когато Слънцето е в Дева, а Луната е в Риби. Луната е емоционалната ни природа, подпраговото състояние на съзнанието, детето вътре в нас, което се изразява чрез емоционалния, сетивния и символния стимул на фантазиите и образите, но няма развити рационални когнитивни способности. Рибите са знакът на сливането, на вътреутробното състояние, на космическото единение, на симбиотичната връзка майка-дете, на уроборичната цялост. Символът на знака са две риби, които плуват в различни посоки, но неизменно се срещат в една точка като уроборос. Това е първичното състояние на съзнанието, когато нямаме усещане за аз, а ние сме и мама, и света, и вселената, а те съществуват, за да откликват на нашите нужди.

Слънцето в Дева е яснотата на обособения, индивидуален аналитичен ум. Съзнанието, което казва „Аз съм” разрязва безпощадно илюзията, че всичко съществува, за да ни храни и откликва на нуждите ни, че ние сме всичко, че сме божествено дете.
Пълнолунието в Риби е символ на онази рана, която отделянето нанася. То е състоянието на изгонването от рая и сблъскването с грубата реалност. В днешния ден се откриват стари емоционални рани, обиди и разочарования от несбъднати очаквания, когато другият или обстоятелствата не са дотичали тутакси да ни накърмят.

Магията на това пълнолуние обаче се състои в прозрението, че раната носи в себе си и лекът, че раненият е и свой лечител, че връзките, които смятаме за прекъснати, са вътре в нас, че носим в себе си всичко, от което имаме нужда, че сме холографска проекция на цялото, тоест ние сме ненакърнимо цели и само в името на повдигане на съзнанието чрез диференциация се преживяваме като отделни.
Чрез страданието лекуваме себе си, познаваме и другия в неговата болка. Затова и Риби, и Дева са знаци на служенето, на лекуването и емпатията, всеки по различен начин. Днес е ден за отклик, за нежност, за размекване на ригидните ни граници, които ни пазят от болка, но същевременно и за изграждане на здравословни такива там, където сме все още симбиотични и незрели. При пълнолунието осъзнаваме дуалността на ситуацията, но и илюзията на тази дуалност, затова най-пълноценно бихме интегрирали енергиите на днешния ден, ако видим нечовешките си очаквания към другия, признаем заблудата си, че той ще запълни празнините ни, оттеглим се в своя полюс на собствена отговорност към себе си и се обърнем към другия и го погледнем в очите за пръв път така, че да се свържем отново и да заобичаме безусловно.

Опозицията Слънце в Дева / Луна в Риби е необичайно изолирана, не осъществява никакви други контакти с останалите планети от Слънчевата система, а стои сама на небето като съвършено опната ос, като мост, като въже над пропаст, по което само най-смелите, прецизните и непривързаните ще минат. Уникалността на днешното пълнолуние сякаш праща посланието, че сме оставени единствено на собствения си ресурс, че никой няма да пречи, но няма и да помага, че сега е шансът да откроим вътрешния лечител и да го събудим за неговата лечителска и пречистваща функция.
Всеки човек сам ще открие по какъв начин да конкретизира енергиите на пълнолунието в ежедневието си, но всичко, което е насочено към емоционално, духовно и физическо изчистване е добро дошло. Изчистване на дома, подреждане на хаоса, изхвърляне на ненужното; пречистващи практики за тялото и душата… Днес е ден за прошка, за смирение, медитация, умиротвореност.

Автор: Милена Вълканова

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Tags: астрология, ден за прошка, ден за смирение, енергиите на пълнолунието, лечение на емоционални рани, лечителска енергия, медитация, Милена Вълканова, пълнолуние 19 септември, пълнолуние в Риби, свой избор, умиротвореност, хороскопи