Синът на Румен Ралчев замесен и в афера със златни бижута 1647

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Синът на Румен Ралчев замесен и в афера със златни бижута

21.09.2013 12:17 | Крими и Право

Румен Ралчев – бащата на Роман Ралчев Снимка: Архив

Синът на шефа на тамплиерите в България, Румен Ралчев е обвинен за измами с фалшиви златни бижута, които пласирал в благоевградски заложни къщи. 29-годишният Роман Ралчев успял да ужили с няколко хилядарки 5 заложни къщи в Благоевград, съобщава “ Струма БГ“.

Схемата е една и съща. Залагани са златни гривни и ланци, като в замяна са получавани пари. Грамажът на заложените  вещи е бил не по-малък от 20 грама, което означава, че сумите варирали около 1000 лв. Търговците разбрали, че са измамени, след изтичане на договора за залог, когато бижутата са изследвани от златар, който установил, че са менте. Гривните били покрити само със златна баня, а отдолу со от обикновен метал, а не благороден.

След като пропищели петима собственици на заложни къщи, благоевградските криминалисти започнали разследване и стигнали до сина на известния бизнесмен. Според тях той успял да изгради престъпна мрежа, в която със сигурност има замесен златар, който е изработвал фалшивите бижута. Роман Ралчев е привлечен като обвиняем за измама в Благоевград и материалите са предадени на прокуратурата.

Това няма да е първото дело срещу Ралчев-младши, който е стар познайник на полицията.

На 19.09.2013г. той бе арестуван в столичния квартал „Хиподрума“ с наркотици. В управляваното от него черно БМВ полицаите открили хероин. Той и съпругата му Диана, която пътувала с него, моментално били задържани. Срещу Роман Ралчев е образувано досъдебно производство. Според запознати той бил взет на мушка още през пролетта, но до полицейска акция не се стигнало заради риск от политизиране на случая покрай предстоящите парламентарни измори и участието на баща му в тях.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти