Ташев Галвинг ООД – гипскартон, гипсфазер, цени, плоскости за сухо строителство

2
Добави коментар
krisooriso
krisooriso

За проекта

Технологията на „сухото строителство“ силно промени строителната практика през последните двайсетина и повече години. Тя стана предпочитан начин за изграждане на вътрешното пространство в общественото строителство, като замени тежките и трудоемки тухлени зидове. Все повече намира място и в жилищното, и вилното строителство. С появата на плочите аквапанел (Aquapanel) „сухото строителство“ излезе и на фасадите на сградите като траен и много удобен за работа материал.

Методът „сухо строителство“ най‐общо казано обхваща различни носещи конструкции с обшивка от плочи. Масово използваните за целта плочи са произведени на гипсова основа‐ гипскартон и гипсфазер. У нас преобладаващо се продават плочите на световния лидер Knauf, който има заводи в България и за двата вида плочи.

Методът „сухо строителство“ носи наименованието си от това, че позволява
извършване на строителни дейности във вътрешността на сградата без при това в нея да се внася допълнително влага, както е при класическата тухлена зидария и варова мазилка. Работи се много по‐бързо и чисто, с минимален отпадък, лесно се постига много високо качество на облицовката – била на стени или тавани. Голямо предимство на изградените по този начин леки преградни стени е значително по‐малкото натоварване на строителната конструкция. Вътрешността им е куха, което позволява прокарване във вътрешността им с лекота на различни тръбопроводи и електрически кабели, запълване със звуко‐ и топлоизолационен материал. Такива стени, както лесно и бързо се изграждат, така също лесно и бързо може да бъдат премествани при необходимост. Това позволява лесно преустройване на вътрешното пространство – една от причините за масовото им използване за офиси, хотели и други сгради.

научете повече